To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRYKA Czujnik włączonych świateł mijania

Anonymous - 16-04-2007, 06:24
Temat postu: [MSS ALL] ELEKTRYKA Czujnik włączonych świateł mijania
Witam Wszystkich .niedawno zakupiłem MSS 1.9DID 2002r.pytanie 1-czy pojazd posiada taki czujnik dzwiekowy świetlny itpu mnie po wyłaczeniu silnika ii wyjsciu z pojazdu swiatla sa wlaczone i nic nie informuje mnie o tym fakcie.dzieki za szybka odpowiedz
jawlo - 16-04-2007, 06:57

Owszem jest taki czujnik. Przy włączonych światłach po otwarciu drzwi kierowcy pojawia się ciągły dźwięk. Dodatkowo na tablicy nad kierownicą zapala się czerwona kontrolka otwarcia drzwi. Świeci ona gdy otwarte są jakiekolwiek drzwi.
Anonymous - 16-04-2007, 14:57

dzięki jawlo po pracy sprawdzę czujnik drzwi.

[ Dodano: 16-04-2007, 20:56 ]
czujnik dzwi był zapieczony wd40 i po problemie jest dzwięk i czerwona kontrolka otwartych drzwi .Jeszcze raz dzieki.

Anonymous - 21-04-2007, 10:06
Temat postu: Awaryjność czujnika...
Witam,
Niestety czujnik włączonych świateł (czyli otwarcia drzwi kierowcy) jest moim zdaniem jednym z najbardziej awaryjnych elementów MSS... no może gorsze są jeszcze przyciski sterujące otwieraniem okien. I jedno i drugie zmieniałem w moim autku już dwa razy - a kosztuje mały majątek (w porównaniu z realną wartością).

Mimo czyszczenia i regularnej konserwacji pierwszy czujnik w moim autku zapiekł się na amen, a drugi po prostu się stopił. Na szczęście wymiana jest banalnie prosta :-)

Pozdrawiam
Adam
MSS 1,3 GLX 2001 240kkm