Chcę kupić Galanta! - Galant kombi
WeinMaster - 04-09-2020, 22:31 Temat postu: Galant kombi Hej, sporo czasu mnie tu nie bylo ale chyba czas na nowego Galanta, tym razem kombi.
edit:
zdjęcia:
reszta w linku
link do aukcji: https://www.otomoto.pl/of...html#a117edc189
Wyposażenie
ABS
Elektryczne szyby przednie
Poduszka powietrzna kierowcy
Wspomaganie kierownicy
ASR (kontrola trakcji)
Isofix
Podgrzewane lusterka boczne
Przyciemniane szyby
Tapicerka welurowa
CD
Elektrycznie ustawiane lusterka
Poduszka powietrzna pasażera
Alarm
Elektryczne szyby tylne
Klimatyzacja automatyczna
Poduszki boczne przednie
Relingi dachowe
Tempomat
Centralny zamek
Immobilizer
Radio fabryczne
Alufelgi
ESP (stabilizacja toru jazdy)
Komputer pokładowy
Poduszki boczne tylne
Światła przeciwmgielne
z Carfaxa wygląda ze licznik byl albo kręcony albo auto stało przez 4 lata:
2019-08-28
217 231 km
Wykonano badanie techniczne, kraj: Polska
Wykonano standardowe badanie techniczne. Pozytywny wynik przeglądu
2019-06-01
Pojazd ubezpieczony
2018-06-01
Pojazd ubezpieczony
2016-09-08
214 465 km
Wykonano badanie techniczne, kraj: Polska
Wykonano standardowe badanie techniczne. Pozytywny wynik przeglądu
Opis:
Mitsubishi użytkuję od 2012 roku
Sprowadziłem osobiście z Niemiec
Galant serwisowany na bieżąco - nie oszczędzam na niczym więc jeżeli jest w danym momencie coś do zrobienia to auto jest od razu u mechanika
Nigdy mnie nie zawiódł i ciężkim bólem się z nim rozstaje a tylko dlatego że kupiłem już świeższe auto tez japońskie
Więcej informacji telefonicznie
Zapraszam
I zastanawia mnie brak zdjęcia silnika.
Czego można się spodziewać po tym aucie w tym wieku, poza rdzewiejącymi nadkolami?
[ Dodano: 06-09-2020, 20:34 ]
Chyba już mało osób ma Galanty, ogólnie nie bardzo jest wybór, na samym otomoto jest 21 sztuk.
Taki 1.8TD z 92 którego miałem to już nie uświadczysz, wiem że silnik dupa, bo dwa razy wymieniałęm ale sentyment jest.
Jutro przedzwonię do gościa i jak będzie ok to wyślę firmę co jedzie i sprawdza dobrze auto.
Także dam znać.
Hugo - 06-09-2020, 23:35
Gdzieś mi się obiło o uszy, że już bardzo długo czeka na klienta.
Krzyzak - 07-09-2020, 09:11
WeinMaster napisał/a: | Taki 1.8TD z 92 którego miałem to już nie uświadczysz | widziałem wczoraj na olx jeden egzemplarz
WeinMaster - 07-09-2020, 12:43
Hugo napisał/a: | Gdzieś mi się obiło o uszy, że już bardzo długo czeka na klienta. |
Może to tłumaczy ten dziwny przebieg przez ostatnie 4 lata, jakby więcej stał niż jeździł.
[ Dodano: 07-09-2020, 13:45 ]
Krzyzak napisał/a: | WeinMaster napisał/a: | Taki 1.8TD z 92 którego miałem to już nie uświadczysz | widziałem wczoraj na olx jeden egzemplarz |
Tam jest haczbag w benzin, ja miałem sedanka, przy czym kolor ten sam.
[ Dodano: 07-09-2020, 13:58 ]
Ten ładnie wygląda
https://www.olx.pl/oferta...html#b17881d911
przy czym silnik z GDI i piszą o boszytej skórzanej tapicerce a na zdjęciach materiał.
[ Dodano: 07-09-2020, 14:44 ]
Dostałem trochę dodatkowych zdjęć i info, ze auto stało w garazu przez te 4 lata malo uzywane bo własciciel nabyl inne auto i Gal stał sie drugim. Wygląda ciekawie, trochę daleko do Wawy. Kożystał ktoś może z firm co robią przegląd za opłatą?
czarny.marcin - 08-09-2020, 04:48
Na grupie ktoś się nim interesował:) Od stycznia stoi na zewnątrz.
https://www.facebook.com/...25981817715386/
Ja go chciałem w lutym - odpuściłem
Tutaj masz zdjęcie lewego kielicha
https://naforum.zapodaj.net/dd2fb91fc489.jpg.html
Poza tym wtedy był za 12 tyś z groszem , stwierdziłem że szkoda drogi .
Plus dla handlarza za zdjęcia o które prosiłem , pomimo tego że znany na forum z opisów . To auta z Czarnej poszukaj wątków na ten temat
WeinMaster - 08-09-2020, 11:00
Jak rozmawiałem z tym panem to mówił, że wszystko jest ok, nie ma rdzy, podłużnice i kielichy nie są zżarte. Auto ładnie wygląda tylko martwi mnie ten przebieg przez ostatnie 4 lata i że od handlarza.
Jak kupowałem pierwszego galanta to też był igła, a okazało się ze balanser był zdechnięty (co bylo powodem sprzedaży).
Pan handlarz mówił, jeszcze ze rok temu "takie sprzedawał za 16 tysięcy".
Boje się wpakować w problemy związane z gnijącymi podłużnicami czy podłogą, reszte to sobie poradzę, w pierwszym galu prawie wszystko sam robiłem i wymieniałem.
a tu fota z pod maski
[ Dodano: 08-09-2020, 12:02 ]
czarny.marcin napisał/a: | Na grupie ktoś się nim interesował:) Od stycznia stoi na zewnątrz.
Tutaj masz zdjęcie lewego kielicha
Obrazek
|
A coś z nim nie tak? Poza czymś srebrnym nic nie widzę, pewnie z braku doświadczenia.
[ Dodano: 08-09-2020, 12:16 ]
Poczytałem trochę forum na temat pana z Wołomina i w sumie, auta odpicowane, nie takie złe ale trzeba dobrze sprawdzić bo ceny zawyża.
[ Dodano: 08-09-2020, 13:21 ]
Na Facebooku piszą, że lewy kielich odstrasza. Z tego co widzę na zdjęciu to ten od pasażera może coś mieć trochę rdzy.
Krzyzak - 08-09-2020, 12:24
WeinMaster napisał/a: | Jak rozmawiałem z tym panem to mówił, że wszystko jest ok | a co miał powiedzieć
generalnie ogromna ilość handlarzy bazuje na tym, że jak ktoś przyjedzie, to jeśli tylko ma do niego spory kawałek, to często kupi...
a cenę zawyża, żeby mieć z czego zbijać, gdy na miejscu się okaże padaka
WeinMaster - 08-09-2020, 12:53
Dlatego myślę by zlecić jakiejś firmie przegląd, bo jak tam pojadę taki kawał to będzie jak z pierwszym galantem
Marcino - 08-09-2020, 14:46
Zapodaj temat na grupie mazowieckiej moze ktoś ma blisko i podjedzie....
czarny.marcin - 08-09-2020, 15:10
Na zdjęciu które Ci przesłałem w linku, z resztą na tym co ty masz także widać że dziura w kielichu jest czymś zaklejona.
Zlecisz komuś oględziny ale to także nie jest dobre rozwiązanie, coś co dla kogoś jest tragiczne dla drugiego w jego ocenie jest do przyjęcia. Każdy ma swoją skalę według której mierzy , tak jak na kobietami , nie każdemu podoba się ten sam typ urody.
Wiem także że dobry galant nie stoi długo, niektóre w ogóle nie trafiają na ogłoszenia. Są także wyjątki od reguły, kupowałem Lancera szukałem pół roku jak już obejrzałem wszystkie i żaden mi nie pasował pojechałem z ciekawości do tego co wisiał w ogloszeniu 8miesiecy i go nie brałem pod uwagę właśnie z takim myśleniem , a bo dobry Lancer nie stoi długo:) i co okazał się strzałem w 10
Hugo - 09-09-2020, 07:44
Co Ty z tym przebiegiem w przypadku tak starego auta? W przypadku tego silnika im większy tym lepszy, poważnie.
WeinMaster - 09-09-2020, 09:37
Na otomoto juz nie ma tego auta albo się skończyła aukcja albo poszedł.
czarny.marcin napisał/a: | Na zdjęciu które Ci przesłałem w linku, z resztą na tym co ty masz także widać że dziura w kielichu jest czymś zaklejona. |
porównałem ze zdjęciami zdrowych kielikchów i faktycznie cos tam bylo łatane / przyklejone.
[ Dodano: 09-09-2020, 12:56 ]
Zastanawiam się jak mocno ten może być styrany
https://www.olx.pl/oferta...html#7d07fb80d0
Ma hak i widać jeszcze na zdjęciach podpiętą przyczepkę.
Akurat niedaleko to podjadę jak znajdę czas.
Hugo - 09-09-2020, 14:49
WeinMaster, typowe zdjęcie komory silnika w Galancie. Kielichów pewnie nie ma, żałosne są takie fotki. W opisie oczywiście brak wzmianki o tym.
WeinMaster - 09-09-2020, 15:45
Tak jak piszesz Hugo, dziwne ze trzeba się prosić zdjęć z pod maski.
Ogólnie na 2.5 V6 na Otomoto i OLX jest łącznie 4 aut. Nie ma w czym wybierać
Marcino - 10-09-2020, 09:06
Jak byś chciał sedana to jest jeden forumowy Avance do sprzedania pod poznaniem...
|
|
|