To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] odgrzybianie klimatyzacji

Anonymous - 16-04-2007, 10:52
Temat postu: [Cari 1.8] odgrzybianie klimatyzacji
Witam.. wszystko było napisane jak odgrzybiać ale nikt nie napisał jakie są najskuteczniejesze preparaty, jakiej firymy i za ile.. Może wpiszcie jakie polecacie i są już sprawdzone, że mają skuteczne długotrwałe działanie. wpiszcie też ceny. dzięki
Chooper - 16-04-2007, 18:12

noo bo te ceny to np. za rok będą dla kogoś na pewno bardzo ważne, jak to sie ciągle zmienia, a ponadto co kraj to obyczaj i u różnych sprzedających są one różne

i było to napisane na forum nie raz, że sprawdzony jest np. WURTH

Bartek - 16-04-2007, 18:20

Chooper napisał/a:
jest np. WURTH

Obydwiema łapskami się podpisuję - od 2 lat (wtedy czyściłem) przy zachowaniu czystości filtra (wymiana przed sezonem), nie mam czego czyścić......

Anonymous - 17-04-2007, 01:13

no to dzięki Panowie. Akurat jest sezon na czyszczenie klimy więc nie jedna osoba będzie tu szukała porad.
Anonymous - 19-07-2008, 21:46
Temat postu: Odgrzybienie klimy
Pisze tutaj bo nie mogę nic więcej znaleźć i szukajka na dodatek nie działa ale to mniejsza z tym.
Szukam pomocy odnośnie klimy od 2 dni zaczeło mi strasznie smierdziec z kratek nawiewu wiem ze to napewno z klimy zdemontowałem filtr i wyczyściłem go starannie po czym odgrzybiłem klime.Preparat do odgrzybiania naniosłem bezpośrednio na chłodniczke która jest w środku na filtr oraz przez otwór odpływu wody.Jest niby poprawa ale nadal czuc ten smród jak się tego pozbyć czy jeszcze raz popryskać tym preparatem, miał ktoś z was taki problem prosze o porady.
POMOCY....

Chooper - 19-07-2008, 22:48

seba150, oggrzybiaczem musisz tesz napryskać do wszystkich kratek nawiewów (także głęboko), i nie zapomnij o tunelach pod przednimi fotelami, i dyszach na nogi kierowcy i pasażera
Anonymous - 20-07-2008, 11:59

Chyba najlepiej byłoby psikać tam, gdzie ciągnie powietrze i wtedy preparat rozejdzie się po wszystkich tunelach. Przynajmniej ja tak robiłem i skutek był dobry. I wydaje mi się to dosyć logiczne.
Anonymous - 20-07-2008, 12:17
Temat postu: Odgrzybienie klimy
Nie pryskałem w kratki nawiewu i moze to mój błąd i tak chce jeszcze jeden preparat kupić i rozebrać podszybie i napuścić właśnie przez ten tunel co zasysa powietrze z zewnątrz i do kratek! Jeśli nasunie się wam jakiś jeszcze pomysł to prosze piszcie, mam jeszcze jedno pytanko czy demontował ktoś z was może tą tace pod chłodniczką tzn to co skrapla się woda i wykapuje na zewnątrz bo myślałem sobie żeby właśnie tam zajrzeć jeszcze czy czasem jakieś syfy nie zostały i oczyścić wszystko.

[ Dodano: 25-07-2008, 22:46 ]
Odnośnie tej klimy to kupiłem jeszcze dwa te środki w napsikałem do tych kratek i itd. niby jest lepiej ale jeszcze troszeczkę czuć po odpaleniu auta i włączeniu nawiewu ale po chwili jakby przestawało i już tak nie czuć.Co z tym zrobić?
Powiedzcie mi czy idzie dostać gdzieś ten filtr niby pyłkowy ja mam wersję z klimatronikiem czy tylko serwis wchodzi w grę bo chcę go wymienić a nie bardzo jest dostępny czy ktoś jest zorientowany. Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny!

dariolee - 19-03-2009, 14:44

A gdzie zasysa powietrze ?