To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Pajero II - webasto suche

MarcinKK - 11-09-2020, 08:07
Temat postu: Pajero II - webasto suche
Hej mam pytanko czy ktoś z was ma ogrzewanie suche a jak tak to gdzie zamontowane ?
Przymierzam się do montażu Webasto Air top i szukam dogodnego miejsca na nie .

Lotnik1414 - 12-09-2020, 15:16

jestem w trakcie przerabiania tej koncepcji... w sumie to już od prawie roku nad tym myślę(okazyjnie) i:

byłem w firmie która się tym trudni i powiedzieli mi że najlepiej pod samochód ale ja ich skwitowałem tym że muszę mieć możliwość przejazdu przez brody a tego "webasto" nie przeżyje...

prawdopodobnie gdzieś upchnę wysoko pod maską jeśli nie masz zamiaru zakładać drugiego aku to w jego miejscu jest dużo przestrzeni (prąd blisko ale do paliwa daleko)

myślałem nad zrobieniem sobie dokładanego webasto takiego "kit-a" z własnym aku i paliwem które np będzie na dachu i przewodami doprowadzi ciepło do kabiny i namiotu (wymyśliłem patent z "adapterem" do okna...

jeśli nie masz zabudowy wyjmowanej tylko stałą to może w niej coś się da zrobić?
u mnie zabudowa jest wyciągana a samochód używany czasem do jazdy w 7 osób... więc odpada...

Marcinchojnacki - 08-02-2021, 20:20

I jak? Zamontował ktoś? Ja webasto już kupiłem tylko zastanawiam się nad miejsce - tradycyjnie pod maską lub pod kanapą tam gdzie nagrzewnica jest.
Lotnik1414 - 13-02-2021, 11:09

Będę się nad tym latem zastanawiał bo teraz za zimno na takie prace a pozatym wszystkie wyjazdy odwołałem... ale prawdopodobnie pod maską znajdzie swoje miejsce.

Ps. Chodzi mi po głowie pomysł z webmastem „zewnętrznym” w dodatkowej skrzyni na dachu i odbiór gorącego powietrza przez okno(dorobiony adapter do szyby wkładany na czas grzania) zalety? Można zdjąć i grzać pod maską a zasilanie zrobić z drugiego aku który będzie pod maską. Ale muszę to dobrze obmyślić czy tak się to da zrobić.

Na ten moment założyłem chińskie webasto do garazu