To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Wymiana żarówek na LED - światła dzienne

osabzyk - 12-09-2020, 10:46
Temat postu: Wymiana żarówek na LED - światła dzienne
Witam
W moim asx mam dzienne razem z halogenami. Jest tam żarówka P13W. Czy ktoś wymieniał ją na jakieś sprawdzone LED. Powiem szczerze że standardowe żarówki świecą jak dla mnie zbyt "żółto" jak na dzienne.

Domingez - 13-09-2020, 20:18

hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje.
szczypior77 - 14-09-2020, 10:32

Domingez napisał/a:
hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje.

A co zamontowałeś?

dziutaa - 14-09-2020, 18:33

Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro.
Domingez - 14-09-2020, 20:37

dziutaa napisał/a:
Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro.

No moje to chinczyki, niby wytłoczone na plastiku maja homologacje ale kto wie. Wg strony to 1,3k lumena p13w.

osabzyk - 15-09-2020, 09:50

a te mijania nadają się do soczewek ?
dziutaa - 15-09-2020, 10:09

Kąty świecenia dzięki ułożeniom ledów takie same jak w normalnych żarówkach, tylko jasność inna i pobór prądu. Dodatkowo chłodzone są wiatraczkami. Polecam bo jakość jest rewelacyjna. Niestety homologacji brak. Do badań technicznych lepiej zamienić ale to 3 minuty. /Żarówki LED H11 10000lm 34W Mijania MITSUBISHI ASX allegro/