Outlander II GEN Techniczne - Poziom płynu EOLYS 2.2 DID 156KM
docus - 17-10-2020, 07:43 Temat postu: Poziom płynu EOLYS 2.2 DID 156KM Witam,
jak sprawdzić poziom płynu EOLYS w Outlanderze 2.2 DiD 156KM?
Gdzie znajduje się zbiornik?
Pozdrawiam
Moody - 18-10-2020, 00:16
Zbiornik jest pomiędzy tylnym lewym kołem a bakiem. Jest to czarna obudowa o dziwacznych kształtach, wewnątrz której znajduje się worek foliowy z płynem. Bez demontażu i otwarcia nic nie wiadomo. Komputer odlicza ilość po każdym zastrzyku i tylko tyle wie. Gdyby worek się rozszczelnił (co się zdarza, mnie też) to komputer nie ma o tym pojęcia i błogo liczy dalej po swojemu.
kajos - 18-10-2020, 12:52
A ten plyn to co to jest?
AdBlue czy cos innego ?
pytam z ciekawosci
m4rud3r - 18-10-2020, 13:19
Eloys ma obniżać temp. w której wypala się sadza w FAPie.
Gotycki_Zdun - 18-10-2020, 20:07
m4rud3r napisał/a: | Eloys ma obniżać temp. w której wypala się sadza w FAPie. |
Dzięki czemu pięknie się wypala podczas użytkowania w mieście i nie trzeba cudować z jeżdżeniem w trasy...
m4rud3r - 19-10-2020, 06:41
Gotycki_Zdun napisał/a: | m4rud3r napisał/a: | Eloys ma obniżać temp. w której wypala się sadza w FAPie. |
Dzięki czemu pięknie się wypala podczas użytkowania w mieście i nie trzeba cudować z jeżdżeniem w trasy... |
Jak miałem auto z tym ustrojstwem to najczęściej zaczynał wypalanie filtra gdy byłem jakies 400m od pracy nie wiem czy w Miśkach jest jakaś kontrolka rozpoczęcia procesu wypalania i czy przebiega on tak samo jak w Peugeocie.
Gotycki_Zdun - 20-10-2020, 19:42
m4rud3r napisał/a: | Gotycki_Zdun napisał/a: | m4rud3r napisał/a: | Eloys ma obniżać temp. w której wypala się sadza w FAPie. |
Dzięki czemu pięknie się wypala podczas użytkowania w mieście i nie trzeba cudować z jeżdżeniem w trasy... |
Jak miałem auto z tym ustrojstwem to najczęściej zaczynał wypalanie filtra gdy byłem jakies 400m od pracy nie wiem czy w Miśkach jest jakaś kontrolka rozpoczęcia procesu wypalania i czy przebiega on tak samo jak w Peugeocie. |
Sytuacja o której piszesz może przytrafić się również użytkownikowi z suchym filtrem. Póki co przez 52 miesiące użytkowania auta, miałem 2 sytuacje gdy wypalanie włączyło mi się podczas parkowania przed firmą. Raz poczekałem do końca procesu i spóźniłem się jakieś 10 minut. Kolejnym razem olałem temat. Proces wypalania uruchomił się w drodze powrotnej bez konsekwencji charakteryzujących suche FAPY.
|
|
|