To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Tanie opony całoroczne

eremita - 26-10-2020, 11:24
Temat postu: Tanie opony całoroczne
Szukam tanich opon wielosezonowych :)
Kupiłem żonie auto które się nie sprawdziło jest za małe, mogę je dopiero sprzedać po 9 grudnia, Normalnie gdyby żona miał tym jeździć clio dostało by michelin crossclimate ale że idzie na sprzedaż to nie mam zamiaru inwestować. Dla tego szukam jakiś tanich opon :) Polecicie coś taniego? Kolega mi chwalił jakieś Imperiale, miał to ktoś?

Marcino - 26-10-2020, 14:45

Imperiale zimowe ok. Nexen wielosezonowa ma moja siostra w toyocie.
liggol - 29-10-2020, 14:32

A co myślicie o yokohama? Może nie są najtańsze, konkretnie chodzi mi o geolandar A/T G015. Jakieś opinie?
hedrik - 29-10-2020, 20:12

Kiedyś jeździłem jak miałem Nissana Patrola, ale to było lata temu więc nie wiem czy to te same opony. Pewnie trochę się zmieniło, ale z tego co pamiętam jeździło się bardzo dobrze, zwłaszcza jeśli chodzi o teren i takie trudniejsze warunki, jak błoto, bloto pośniegowe, śnieg itp.
liggol - 20-11-2020, 16:04

stwierdziłem, że spróbuję i kupiłem, podobno na dniach mają być przymrozki i śnieg to sobie lepiej potestuję, na razie podobają mi się, dobrze się trzymają szosy
kuba!!! - 20-11-2020, 20:04

Ja dziś też kupiłem opony całoroczne nexena. pierwsze wrażenia na plus, zobaczymy jak po kilku miesiącach.
hedrik - 22-11-2020, 17:23

liggol napisał/a:
stwierdziłem, że spróbuję i kupiłem, podobno na dniach mają być przymrozki i śnieg to sobie lepiej potestuję, na razie podobają mi się, dobrze się trzymają szosy

To daj znać za jakiś czas jak się jeździ. Bo trochę mnie zaintrygowałeś tymi oponami. Miałem zamiar zmieniać niedługo, jak dobije już zimówki i nie bardzo wiedziałem na co. Z tymi Yokohamami mam dobre wspomnienia może warto wrócić. Z tym że pod mój rozmiar nie ma Geolandarów, są tylko 4S Aw21, ale z tego co patrzyłem wykonane z tej samej mieszanki. Poczekam na Twoja opinię.

jacek11 - 22-11-2020, 19:24

Słaba ta reklama.
Marcino - 23-11-2020, 12:46

To nie taki zły pomysł na całoroczne, właśnie znalazłem 2 zimowe na stalowych, bieżnik jeszcze ok, ale produkcja 2010r...
eremita - 23-11-2020, 15:17

Kupiłem tak tanie opony że prawie w cenie opon rowerowych :mrgreen:
Podjechałem do znajomego co robi w firmie sieciowej zajmującej się oponami nie będę tu robił reklam jakiej :mrgreen:
Mówię o co chodzi i polecił mi opony Westlake cena śmieszna bo 174zł sztuka, wyjechałem autem z ciekawością czy zaraz będzie hałas jakby łożysko się sypało ale cisza.
Na suchym ok, na mokrym też ok oczywiście jazda bez szaleństw, ciekawe co będzie jak zima przyjedzie.
Zresztą patrząc na ostatnie lata to raczej nie przyjdzie :wink:

Marcino - 24-11-2020, 08:53

eremita napisał/a:
polecił mi opony Westlake

Jaką to etykiete? C i C i 72db?

eremita - 24-11-2020, 09:16

Marcino napisał/a:
eremita napisał/a:
polecił mi opony Westlake

Jaką to etykiete? C i C i 72db?

Nawet nie sprawdzałem ale C i C db

Marcino - 24-11-2020, 10:00

Pewnie będa się sprawować na normalne warunki.
liggol - 24-11-2020, 14:01

Aż mi szkoda, że warunki takie sobie żeby coś więcej potestować, na pewno wrócę z wrażeniami za jakiś czas. Nie spodziewałem się,że bedzie taka różnica między oponami ekonomicznymi a premium.