To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Super mocny klej

Anonymous - 28-11-2005, 00:22
Temat postu: Super mocny klej
Zawias obudowy ekranu LCD w moim laptopie sie przekręcił i lata luźno. Podobno to typowe dla notebooków Compaq. Drugi zawiasik też ma zamiar mi to zrobić :cry: Wyobraźcie sobie laptopa z podpórką na ekran, taką jak się czasem używa do podtrzymywania książek :mrgreen:
Zawias ma trzpień obracający się z odpowiednim (dużym) oporem. Trzpień ten jest wykonany z dobrej stali i ma końcówkę wielowypustową o średnicy około 2 - 2,5 mm, która wchodzi w tulejkę w obudowie LCD (nierozbieralna praktycznie). Wytarł/ściął się wielowypust wewnętrzny w tej tulejce (ale ciołki - słabszy element powinien być w cześci tańszej czyli w zawiasie zewnętrznym).
Skleiłem epoksydem - puściło po kilku dniach.
Macie jakieś pomysły/sposoby na to :?: :idea: Może jakiś wypełniacz?

Anonymous - 28-11-2005, 11:07
Temat postu: Re: Super mocny klej
zulu napisał/a:
Macie jakieś pomysły/sposoby na to :?: :idea: Może jakiś wypełniacz?

Wymień zawias, to całkiem proste (przynajmniej w toshibie)

Anonymous - 29-11-2005, 00:53

Nawet znalezłem e-sklep sprzedający używane zawiasy, ale nie wiem jak rozebrac LCD panel :?: Umiem go zdjąć tylko. :cry:
Anonymous - 29-11-2005, 09:54

W toshibie pod zaślepkami z boku panelu są śrubki. Odkręca się je i potem delikatnie odpina zatrzaski. Myślę, że w innych laptopach jest podobnie.
Anonymous - 29-11-2005, 22:01

Hmm. brzmi zachęcająco.
Swoją drogą, to dziesiaj kolega poradził bym wybrał się tym laptopim do dentysty, serio. Plomba ceramiczna - czemu nie :shock:
Zna ktoś dentystę z dużym poczuciem humoru ?

Anonymous - 30-11-2005, 22:14

tylko zeby ci kanałowego nie zaproponował :P :P taki mały żarcik :)
Anonymous - 01-12-2005, 22:07

Ciekawe co to warte:
http://www.chester.com.pl...php?n=1&lang=PL
Próbował ktoś może?