To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pompa wtryskowa 3,2

Eko Driver - 18-11-2020, 16:13
Temat postu: Pompa wtryskowa 3,2
Witam,panowie wymieniłem zbiornik paliwa wlew i filtr...No i w zbiorniku było sporo tych opiłków,w filtrze paliwa również były..Czy muszę się obawiać awari? Co na tą chwilę mogę jeszcze zrobić by zminimalizować ryzyko?.Dodam ze tą chwilę silniczek chodzi jak marzenie :biggrin: Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
PawełG - 19-11-2020, 12:10
Temat postu: Re: Pompa wtryskowa 3,2
Eko Driver napisał/a:
Witam,panowie wymieniłem zbiornik paliwa wlew i filtr...No i w zbiorniku było sporo tych opiłków,w filtrze paliwa również były..Czy muszę się obawiać awari? Co na tą chwilę mogę jeszcze zrobić by zminimalizować ryzyko?.Dodam ze tą chwilę silniczek chodzi jak marzenie :biggrin: Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

Czołem,

Na mój rozum - jak wymieniłeś i już Ci nic nie opiłkuje, to zmniejszyłeś mocno poziom ryzyka, a pompa jak działa, to niech działa - jak się zepsuje, to się będziesz martwić. :dontknow:

Pytasz, co jeszcze możesz zrobić...

Pompa w moim robiona była po ok. 450tkm, zbiornik był wymieniony wcześniej (na ori z ASO), teraz wymieniałem po raz kolejny (ori ASO zaczeło parszywieć na spawie plus opiłki), więc mam od sierpnia nowy stalowy zbiornik, wlew robiłem raz (ze 3 lata temu, albo 4?), natomiast od wymiany pompy, czyli od ok 150tkm mam z nią spokój... Mimo - jak widać - fabrycznych wlewu (podgnitego) i zbiornika (który w środku też parszywiał) Nie bawiłem się w dodatkowe filtry czy inne patenty, zostawiłem fabrykę, filtr paliwa wymieniałem jak mi się przypomniało przy wymianie oleju co 15tkm :P , odpukać nie zauważam problemów...

Ot, ruletka, trochę rosyjska :D

kutyb - 19-11-2020, 12:34

Zawsze można dać pompe na czyszczenie i sprawdzenie - koszt bedzie nizszy niz w momencie gdy juz bedzie do naprawy. Ale to już zależy jak bardzo chcesz inwestować ;)