L200 Ogólne - Wersja L200
Anonymous - 17-04-2007, 15:50 Temat postu: Wersja L200 Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, a także zamierzam zostać nowym użytkownikiem L200. W zwiazku z zakupem mam mały dylemat. Na rynku dostępne są dwie wersje Intense i Intense SE. Z tego co się orientowałem werjs SE różni się od wersji bez SE, brakiem układu ESP i radia. W związku z tym mam pytanie czy układ ESP wnosi dużo do tego samochodu. Różnica w cenie jest znaczna około 10 tys. Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi
Anonymous - 18-04-2007, 22:51
Właściwie to trudno odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Wszystko zależy od tego jak oceniasz swoje umiejętności jako kierowcy i na pewno trzeba pamiętać, że ESP, nawet nie używany w wielu sytuacjach, może przydać się od czasu do czasu w najmniej spodziewanym momencie.
Hubeeert - 18-04-2007, 22:54
robitom1, przyda Ci sie na pewno. Musisz pamietac, ze L200 to pick-up z relatywnie lekkim tylem. Gwaltowne operowanie gazem moze spowodowac nerwowe zachowanie tylu.
Zreszta na forum ktos juz pisal, ze nie wyobraza sobie tego samochodu bez ESP a mial te same rozterki co Ty
Anonymous - 18-04-2007, 23:03
Dzięki za odpowiedzi. Wasze opinie przesądzają sprawę. Zamawiam L200 wersja INTENSE
Gene - 19-04-2007, 08:23
Jesli ktos pomyslal i zmajstrowal samochod z takim wyposazeniem to znaczy, ze bylo to uzasadnione dzialanie. Nie wiem jak jest z tymi wersjami i nazwami ale chyba istnieja 3 podstawowe:
INVITE, INTENSE, INSTYLE. Niestety sa rozbieznosci w opisach ich wyposazenia. Niemniej jednak polecam wersje z układ stabilizacji toru jazdy i kontroli trakcji (ASTC). Dodatkowym argumentem jest tez skrzynia rozdzielcza Super Select (napęd na tylna os lub stały napęd na obie osie [4 koła po czarnym robia]) no i zainstalowany centralnym mechanizm różnicowy. Blokada tylnego dyfra nie jest Ci potrzebna do standardowego wykorzystywania pick-up'a. Jesli masz zamiar bawic sie w ofrołd to juz inna bajka ale nie martwilbym sie az tak brakiem szpery. Dzielnosc auta w terenie zalezy od wielu czynnikow a blokady mostow na tym poziomie zaawansowania to raczej mily dodatek niz warunek zakupu.
tomekrvf - 20-04-2007, 21:49
Gene napisał/a: | Jesli masz zamiar bawic sie w ofrołd to juz inna bajka ale nie martwilbym sie az tak brakiem szpery. |
Eeee, blokada tylnego dyfra to bardzo potrzeban rzecz w offroad. A w ciężkich warunkach wszelkie systemy ASC,TCL, ABS tylko przeszkadzają.
Anonymous - 21-04-2007, 18:10
Już zamówiłem w środę. Odbiór 28 kwietnia. Nie mogę sie doczekać
Hubeeert - 21-04-2007, 21:18
robitom1,
Gratuluje i witaj w Rodzinie
Gene - 23-04-2007, 08:07
tomekrvf napisał/a: | Gene napisał/a: | Jesli masz zamiar bawic sie w ofrołd to juz inna bajka ale nie martwilbym sie az tak brakiem szpery. |
Eeee, blokada tylnego dyfra to bardzo potrzeban rzecz w offroad. A w ciężkich warunkach wszelkie systemy ASC,TCL, ABS tylko przeszkadzają. |
Bardzo potrzebna to moze za duzo powiedziane, przydatna tak. Oczywiscie jesli rozpatrujemy temat w kategorii auta seryjnego i nowego. Bo jesli ktos ma zamiar upalac nowego L200 po klamki w blocie to blokada tylnego mostu jak najbardziej pozadana i jak sadze to i tak nie wiele da niedoswiadczonemu ofrorlderowi. Co do elektroniki to im mniej tego w terenie tym lepiej. Martwilbym sie bardziej oponami niz blokada.
Pozdrawiam
|
|
|