To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Eclipse 1g......Amerykanin czy Japan???

Anonymous - 28-11-2005, 01:18
Temat postu: Eclipse 1g......Amerykanin czy Japan???
Słuchajcie, rozglądam się za Eclipsem 1g i mnie jedna rzecz zdziwiła ostatnio.

Amerykański Eclipse 1g nie ma podnoszonych świateł i silnik to nie jest 4G63T itd.

Tylko że ostatnio widuje Eclipsy i dowiaduje sie że są to wersje USA tylko że wyglądają dokładnie jak te z Japoni i do tego silnik jest prawidłowy (4G63T)

O co w tym chodzi :?:

A i jeszcze jedno takie pytanie przy okazji. Czy silniki amerykańske Eclipsów to wieś czy coś dobrego. Bo słyszałem że w amerykańskiej wersji Nissana 200SX RS13 ( ten 2,4 litra ) silnik jest jak najbardziej do bani a i całe auto nadaje się do jeżdzenia po bułki :?

Anonymous - 28-11-2005, 13:34

nie bylo eclipse'ow z japonii

bez podnoszonych swiatel to jakis facelifting, ale chyba tlyko w plymouth'ach i chryslerach i dodge'ech i eagle'ach.. ale moge sie mylic i byly takie miski tez

Anonymous - 28-11-2005, 18:09

deenbe napisał/a:
nie bylo eclipse'ow z japonii

WTF?!
To skąd to jest?

Anonymous - 28-11-2005, 18:37

z podnoszonymi swiatlami i bez byly z hameryki
Anonymous - 28-11-2005, 19:22

A były NIE z ameryki, czy Eclipsy były produkowane tylko w US?
Anonymous - 28-11-2005, 20:05

eclipse byl produkowany w USA i produkowane byly tam wersje na europe i usa.
Anonymous - 28-11-2005, 20:11

O Boszzzm, nawet nie widziałem o tym.

A czy 1g (GSX) wersja US miał inny silnik czy 4G63T bo ja już sam nie wiem co tu sie dzieje.

Anonymous - 28-11-2005, 20:36

turbodoladowane to tylko 4G63T
Anonymous - 28-11-2005, 21:41

Czyli czym się różni Eclipse GSX 1g wersja US od wersji Europejskiej?
Anonymous - 28-11-2005, 21:58

automatycznymi pasami :shock: hehe

mi sie wersje USA mniej podobaja, mniejsza lotka z tylu,kilka lakierniczych drobiazgow (pasek na tylnych swiatlach i chyba listwa w kolorze),chyba inne miejsce na tylna tablice i to wszystko.
Oczywiscie nie mowiac o plymouth Laser i Eagle Talon, tylko samym Eclipse.

Ogolnie polecam artykul:http://www.eclipse.net.pl/content.php?article.9

Anonymous - 29-11-2005, 22:08

Eclipse 1g i wogóle wszystkie modele Eclipse są produkowane wyłącznie w Stanach Zjednoczonych Ameryki "USA", w stanie Illinois w fabryce Normal.
Do europy trafiaja modele wyposażone wyłącznie w silnik 4G63, 1997ccm 16V DOHC/4 (oryginalny silnik Mitsubishi) bez Turbo, który katalogowo osiąga moc ok. 135KM i samochód jest napędzany wyłącznie na przednie koła (ciągle chodzi o model 1G).
Podstawowe Info o modelach Eclipse, w tym też o 1G
Były tez słabsze modele Eclipse z silnikami 1,8 4G37 1755ccm 8V SOHC/2 i mocy ok.92KM -> lecz niewiem czy te modele także trafiały do Europy ?? :roll:
Natomiast jeśli chodzi o silniki Turbo, to w wersji 1G w standardzie "stock" osiągały one moce ok. 180-195KM*
* - w 1990r modele z manualną skrzynią biegów miały 190KM, natomiast rok później czyli 1991r już miały 195KM (i tak już było do końca produkcji 1G), a modele z automatyczną skrzynią biegów (4-ro biegowa) miały moc ograniczoną do 180KM przez wszystkie lata produkcji modelu 1G.
Dodam taką małą ciekawostkę => Mitsubishi Eclipse Turbo 1G był 4 razy w pierwszej 10-ce samochodów sportowych w latach 1989-1992 w rankingu magazynu Car and Driver The Best
= = = = = = = = = = = = = =
P.S. Nie bijcie za tego posta :) - musiałem go napisać bo inaczej Get out z forum :!: :cry:
Ostatnio dostałem od Hubeeert'a maila:
"Uwaga! Użytkownicy nieaktywni przez pół roku i Ci którzy nie logowali się nigdy powinni liczyć się z możliwością skasowania konta."
Hmmm...Ja się loguję od czasu do czasu, lecz nie umieszczam Postów, bo albo nie ma Tematów na których bym się znał albo jest bardzo mały ruch :roll: i niektórzy udzielają wcześniej bardzo wyczerpujących odpowiedzi, więc nie widze sęsu pisania czegoś na czym się do końca nieznam :cry: i przez to niechcę robić bałaganu na forum. A pozatym, to niewiedziałem, że jest coś takiego jak czyszczenie kont :?: :roll:
To sądzę, że już wyjaśniłem zaistniałą sytuację i obiecuję częściej zaglądać na forum i w miarę możliwości pomagać innym :D :wink: 8)
- - - - - - - - - - - - - -
Pozdrowienia dla Hubeeert'a i reszty klubowiczów zafascynowanych i kochających motoryzacje oraz firmę produkującą najlepsze maszyny do sportu i nietylko :wink: => "Mitsubishi Motors"

Hubeeert - 29-11-2005, 22:11

M a c :D to było "kontrolne" ostrzeżenie. Mamy ponad 30 userów nigdy nie zalogowanych. I nie sądzę żebys się załapał pod półroczną nieaktywność.
Iushiban - 20-02-2010, 13:36

co to za wersja?
http://upload.wikimedia.o...tsu_eclipse.jpg

pawliku - 20-02-2010, 13:53

to chyba talon albo plymouth :roll:
awg - 20-02-2010, 17:18

poliftowe eclipse wer. USA.