To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - brak ogrzewania outlander phev

mayol - 15-12-2020, 16:11
Temat postu: brak ogrzewania outlander phev
Dzień Dobry
Chciałbym się przywitać na forum i pozdrowić wszystkich użytkowników.
Wracając do tematu może ktoś ma jakiś pomysł dlaczego outlander phev przestał nagle dmuchać cieple powietrze do kabiny , chłodnica gorąca , a do kabiny dmucha chłodnym powietrzem , no najwyżej letnim . Gdzie szukać problemu ?
Dotychczas działało wszystko bez problemu , a od 3 dni problem , w sobotę wymieniane były kola na podnośniku czy mogło się coś uszkodzić ? choć osobiście wątpię bo robili to dobrzy fachowcy.

popiolekpolska - 16-12-2020, 07:27

Jedynie co mi przychodzi do głowy to czujnik temperatury i filtr na węży do nagrzewnicy.
mayol - 16-12-2020, 15:52

całkiem możliwe , tylko zapytam jak laik o jakim czujniku mówimy , tzn gdzie on jest ?
Snoopi_lubin - 29-12-2020, 06:03

U mnie to samo. Z aplikacji działa ogrzewanie a podczas trasy zimno w aucie mimo ustawienia 29 stopni. Silnik w tym czasie osiąga 85 stopni.
Gdzie szukać przyczyny ?
Może ktoś wie gdzie znajdę termostat, w którym miejscu ?

Bizi78 - 29-12-2020, 10:11

Silnik 4B1 PHEV.
http://mmc-manuals.ru/man...90084100ENG.HTM

Snoopi_lubin - 29-12-2020, 21:56

Snoopi_lubin napisał/a:
Super trzeba będzie wymienić.

Dzisiaj tak oglądałem silnik i u mnie pojawił się wyciek z okolic pompy wody. Do tego po odkręceniu zbiorniczka płynu wylatuje płyn. Auto zgaszone i zimne.

Również zauważyłem że znikł mi płyn chłodzący ze zbiorniczka po prawej stronie (stojąc przed autem) z białym korkiem i napisem coolant.
Tam się leje zwykły płyn chłodzący ?
Ten płyn chłodzi tylny silnik elektryczny ?

[ Dodano: 10-02-2021, 20:59 ]
Dalej walczę z brakiem ogrzewania. Został sprawdzony termostat i pompa wody. Zostają do sprawdzenia klapy nawiewu ciepła . Może ktoś to naprawiał i wie jak się dobrać do tego elementu ? Jak naprawić