To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ZAWIESZENIE Luz na swożniu

Anonymous - 17-04-2007, 22:54
Temat postu: [MSS ALL] ZAWIESZENIE Luz na swożniu
Witam,

W moim MSS DID przy wymianie opon mechanik powiedział mi, że mam luz na sworzniu. Czy sam sworzeń mozna wymienić? Czy trzeba wymieniać razem z wahaczem? Jaki może być orientacyjny koszt takiej naprawy?

Anonymous - 18-04-2007, 14:37

Jezeli masz oryginalny wahacz to mozna wymienic sam sworzen. Koszt nowego sworznia to ok 70 zł. Polecam allegro i naszego klubowego sprzedawce Japaneze. Jezeli chcesz wymieniac cały wahacz to w oryginale kosztuje chyba cos koło 450 zł. Jezeli chcesz kupic podróbke to juz od 270 mozna taka nabyć (JC czy inne tego typu firmy). Wada podróbek jest to iż sworzen wspawany jest na stałe w sam wahacz wiec nie mozna bedzie w przyszłości wymienic samego sworznia tylko od razu cały wahacz. Z drugiej strony ja wymienilem sam sworzen i po pewnym czasie pekł mi sam wahacz :( wiec i tak musialem caly wahacz wymienic.
Anonymous - 19-04-2007, 10:09
Temat postu: Re: Luz na swożniu
arturlip napisał/a:
Witam,

W moim MSS DID przy wymianie opon mechanik powiedział mi, że mam luz na sworzniu. Czy sam sworzeń mozna wymienić? Czy trzeba wymieniać razem z wahaczem? Jaki może być orientacyjny koszt takiej naprawy?

Właśnie wymieniałem sam sworzeń. Koszt z wymianą 200 PLN. W ASO powiedziano mi, że nowy wahacz kosztuje z wymianą ok. 1000 PLN. Kiedyś na forum był temat sworznia. Poszukaj poczytaj.