Pajero Ogólne - Jak podnieść +2 cale pajero sport
Tom2010 - 17-01-2021, 18:23 Temat postu: Jak podnieść +2 cale pajero sport Witam interesuje mnie jak POPRAWNIE zrobić lift +2cale w moim Pajero sport 1999 rok
Jak narazie podniosłem tył amortyzatory +sprężyny +2cale
Wydaje mi się że sprężyna krzywo leży i tu mam pytanie Czy jest to spowodowane tym że muszę mieć regulowany drążek panharda?
Tak gdzieś przeczytałem że most ucieka lekko i trzeba mieć regulowany drążek panharda
I pytanie 2.
Jak poprawnie podnieść przód amortyzatory +2 cale i co dalej czy koniecznie trzeba wsadzić drążek skrętny wzmocniony co Nie jest tanie, czymożna podkręcić stare ?
Dzięki i proszę o pomoc
Gryka1 - 11-04-2021, 12:42
Witam Ja podniosłem całego longa o 2cale na podkładkach i przedłużkach amorów konieczna jest potem pełna geometria i wtedy nic nie ucieka tyle że jest twardszy. Do ustawienia geometrii pewnie będziesz musiał wymienić simmerbloki i śruby regulacyjne na tył po 4 szt. U mnie z przodu dały się ruszyć roboty dużo ale cieszy dużo dzielniejszy w terenie. Z przodu dajesz podkładkę pod całego mcpersona nie rozbierasz go jedynie musisz wywalić łączniki na ten czas bo nie dasz rady wsadzić podkładek
|
|
|