To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - 2.8TD odpalanie a wilgoć...

Lotnik1414 - 22-01-2021, 11:09
Temat postu: 2.8TD odpalanie a wilgoć...
Witajcie
Mam dziwną przypadłość: moje 2.8 normalnie stoi w garażu ale zdarzyło mi się ze stało kilka dni na deszczu na trawie (wiec wilgoć,parowanie itd.) i nie odpalił... silnik kręcił dobrze aku ma trochę ponad rok mimo to silnik nie odpalił... samochód postał z otwarta maską gdy szukałem przyczyn i świeciło słońce po naładowaniu aku(rozładowałem próbując odpalić) silnik odpalił bez problemu... kilka dni temu sytuacja była podobna: spadł śnieg jeździliśmy po lesie samochód cały oklejony śniegiem który stopniał w garazu i pod samochodem była piękna kałuża i rano nie odpalił... kręcił elegancko jednak silnik nie zaskoczył po podgrzaniu komory silnika odpalił bezproblemowo . Świece sprawdzałem przed zimą wszystkie grzeją. 2 dni później odpalił przy -18 z „półobrotu” wiec przyczyną jest wilgoć... co może się dziać ze taka sytuacja występuje? Nie znam się za bardzo na dieslach a to auto to moje pierwsze z nim przygody... pomożecie?

Marcin8005 - 22-01-2021, 20:53

Witam. Sprawdź skrzynkę bezpieczników pod maską może tam zalega wilgoć i robi zwarcie.