To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Listwa/prowadnica rolki napinającej paska klinowego alternat

Greg TimaskA - 25-01-2021, 21:16
Temat postu: Listwa/prowadnica rolki napinającej paska klinowego alternat
Panowie,
Przepraszam że tak bezceremonialnie ale...ważą się losy posiadania dalej mojego Miśka Galanta 2.5 V : jakiś mechanik poprzedniego właściciela tego auta nie zamontował [przy wymianie rozrządu?]...sic..listwy/prowadnicy rolki napinającej paska klinowego alternatora..[tak!] Rolka w końcu tak się "rozbujała" że trąc o obudowę przyległą - odpadło od niej ok. 1/4 "stanu"...przy okazji ścinała pasek wielorowkowy [już nie wiem, który dokładnie, z tych nerw] ten "wkręcał" się w koło pasowe wału i ...prawdopodobnie przyblokował je na chwilę i...przeskoczył pasek rozrządu...auto jeździło, był jazgot ale jeździło ...a teraz nie da się jednoznacznie stwierdzić jaki jest stan - trzeba poskładać wszystko do kupy ale bez tej prowadnicy? Chyba że Ktoś ma jakiś pomysł? [inny]... Albo pomóżcie zdobyć tą część...jakiś [Edit] silnik Ktoś ma? lub podobna historia? Auto stoi u mechanika z 1,5 tygodnia i teraz waży się co z nim będzie dalej...Czy będę nim dalej jeździł i posiadał! Na remont silnika mnie nie stać... :( POMÓŻCIE, Dzięki wielkie z góry!

Bizi78 - 25-01-2021, 21:33

Po pierwsze, wykropkowany wulgaryzm nadal jest wulgaryzmem, a to jest zakazane na forum :evil: .
Po drugie, temat proszę zakładać w odpowiednim miejscu na forum.
Po trzecie o część spytaj Hugo.

Co do silnika, to jeśli przeskoczył rozrząd to najpierw bym sprawdził kompresję.

Greg TimaskA - 26-01-2021, 00:57

Sorry.
Dzięki za wskazówki...Proszę o pomoc Hugo?
Pozdrawiam.

Marcino - 26-01-2021, 08:35

I ty kupiłeś ten samochód z takimi usterkami?
Na FB są grupy mitsubiushi kupie sprzedam zamiennie tam szukaj części.
We wrocku sa też nasi zaufani mechnicy którzy by ci to ogarneli, Odezwij się na forum regionalnym.

Greg TimaskA - 26-01-2021, 08:56

Usterki powstały teraz...a brak tej listwy to skutek niedopatrzenia? mojego byłego! mechanika a ja jeśli pozwolisz jestem fachmanem w innej dziedzinie...ale dzięki. Możesz mnie naprowadzić bardziej na to "regionalne forum" bo nie ogarniam tego za bardzo a nie mam czasu wnikliwie śledzić forum bo zarobiony jestem cały czas...
Bizi78 - 26-01-2021, 09:41

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=53
Greg TimaskA - 26-01-2021, 20:50

Dzięki.