To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Dane techniczne do colta 1.3 93r help!!

Anonymous - 18-04-2007, 10:15
Temat postu: [CA1A 1.3] Dane techniczne do colta 1.3 93r help!!
potrzebuje dane do mojego silnika. chce troszke grzebnac w silniczku ale zeby cos zrobic musze mojemu mechanikowi dac dokladne dane silnika itd, typ itp. czy zna ktos jakas strone gdzie mozna takie informacje zaczerpnac?? kiedys cos znalazlem ale teraz nie moge na to trafic. help please :)
Hubeeert - 18-04-2007, 10:19

Hammer, polecam http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3445 - sciagnij sobie instrukcje serwisowa i dzialajcie.

Swoja droga grzebanie w 4G13 czyli 1,3 nie ma za bardzo sensu. Spalaniem zblizysz sie do 4G92 (1,6 16V) ale moca nie bardzo.

Porownanie danych technicznych znajdziesz tu -> http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=167

I witaj na Forum. :D

Anonymous - 18-04-2007, 10:51

dzieki wielkie za info !!!
nie wiedzialem ze to forum tak skutecznie dziala :)

ja glownie chce zrobic moze jakies planowanie glowicy, wymienic zawory, wydaje mi sie ze jest slabszy niz kiedy go kupilem. 3 rok leci jak go mam... moze szczelnosc, kompresja. mowisz ze spalanie bedzie wiele wieksze?? ile moze zyskac ??

Hubeeert - 18-04-2007, 11:34

Hammer napisał/a:
ja glownie chce zrobic moze jakies planowanie glowicy, wymienic zawory, wydaje mi sie ze jest slabszy niz kiedy go kupilem. 3 rok leci jak go mam... moze szczelnosc, kompresja.
To zawsze warto zrobic jezeli jest taka potrzeba. Zadbany samochod odwdziecza sie bezproblemow eksploatacja.

Hammer napisał/a:
mowisz ze spalanie bedzie wiele wieksze?? ile moze zyskac

Na to pytanie nikt Ci nie odpowie: spalanie 5 l wieksze moc 5% wyzsza.
Tak prosto to nie ma. Ogolna droga jest znana ale wiadomo na 100%, ze latwiej jest kupic cos z mocniejszym silnikiem ;-)

Anonymous - 18-04-2007, 11:48

no wlasnie... nie chce robic jakis mocnch szalonych tuningow mechanicznych tylko bardziej odswierzyc silnik. mechanik mi mowil ze po splanowaniu glowiny w rozsadnych granicach zwiekszy sie kompresja co pojdzie w parze z nieco wieksza moca a wymieniajac dodatkowo niektore elementy zwiekszy sie szczelnosc. warto?? czy olac to i zbierac na cos mocniejszego??

[ Dodano: 18-04-2007, 11:49 ]
poza tym mam zalozony stozek ale nie mam konkretnego do niego dolotu. moze to tez by warto zrobic ??