To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[14-XX]Space Star/Mirage - Space Star 2019 1.2 CVT

Anonymous - 29-01-2021, 12:36
Temat postu: Space Star 2019 1.2 CVT
Prośba o pomoc - kto wie jak wymienić zespół wskaźnimów. Kupiłem Mirage/Space Star 1.2 CVT z USA i on ma zegary w milach (jednostkach amerykańskich). Sprzedający dealer dał mi zespół zegarów w jednostkach europejskich i powiedział, że mogę łatwo to sam wymienić ale ja absolutnie nie wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś wie?
krzychu - 29-01-2021, 13:24

Ciekawe, a przebieg nie jest zapisany w liczniku czasem? Teraz to mocno utrudniona operacja.
Bizi78 - 29-01-2021, 16:12

Cytat:
Może ktoś wie?

https://www.youtube.com/watch?v=SL-w7VW-7Ho
Oczywiście wypadałoby pobłogosławić licznik u diagnosty, no chyba że przebieg jest ten sam :wink: .
Najlepiej skontaktuj się z forumowym ekspertem od miśków tokyo i dopytaj czy nie trzeba czegoś dodatkowo zrobić, typu dopisać vin do licznika, itp.

Anonymous - 29-01-2021, 20:02
Temat postu: Space Star 2019 1.2 CVT
Dziekuję kolegom za odzew. Problem rozwiazalem sam. Robi sie to tak - kierownica maksymalnie do dołu, cienkim scyzorykiem delikatnie podwazyć zaczepy osłony wskaźników (wyczuć gdzie są) i zdjąć osłonę. Następnie odkręcić wkręt mocujący zespół wskaźników i znowu nożykiem delikatnie zwolnić 2 zatrzaski plastikowe po bokach u dołu i wyjąć zespół wskaźników. Teraz wystarczy wyjąć z tyłu wtyk i zainstalować nowy zespół wskaźników. Na szczęście odometr obu zwspołów miał zbliżony przebieg więc nie trzeba było prosić fachowca od komputera o zmianę wyświetlanego przebiegu w kilometrach.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.