| 

| Car Audio - Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim

Anonymous - 18-04-2007, 10:10
 Temat postu: Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim
 Witam wszystkich Mitsumaniaków.

Nareście znowu stałem się posiadaczem mojej wymarzonej marki (miałem wcześniej Galanta z 88 i Colta z 88 roku). Kupiłem Galanta kombii z 99 roku z silnikiem 2,4 GDI, dokupiłem niedawno radio Mitsubishi z CD i tu powstał problem, radio jest z wersji amerykańskiej i wyszukuje stacie radiowe tylko po nieparzystych dziesiętnych i z tego powodu mam tylko dwie lokalne stacje radiowe i sławetne radio M...
   Podobno istnieje możliwość zmiany wyszukiwania fal, czy może ktoś miał taki problem i wie jaka firma mogłaby to zrobić i za ile?

Pozdrawiam wszystkich
 Matejko - 18-04-2007, 11:56

albo mozna albo nie mozna, jesli nie mozna to nie mozna, a jesli mozna to jest to finansowo nie oplacalne
 Chooper - 18-04-2007, 18:34

jesli znajdziesz kogoś z takim samym radiem przeznaczonym na rynek europejski, to ktos okumany w carradiocode najpewniej byłby w stanie przełożyć (sklonować) wsad pamięci radia europejskiego do twojego

teoretycznie radio zaczęłoby wyszukiwać po częstotliwościach parzystych...

BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ?
 Anonymous - 18-04-2007, 19:02

Już próbowałem, ręcznie też przeskakują co 0,2 na nieparzystych, w sobotę wyciągnę radio i spiszę model oraz wrzucę fotkę to może coś ułatwi. Na tą chwilę dzięki za te odpowiedzi.

----------------------------------------------------------------------------
 www.katkrotoszyn.fora.pl
 Hubeeert - 18-04-2007, 22:59

Nie w radiu na rynek USA. 	  | Chooper napisał/a: |  	  | BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ? | 

Sa firmy co sie tym zajmuja. Tyle wiem.

|  | 
 |  |