To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8]Maskownice glosnikow w Galant '92 jak zdjac ?

Anonymous - 18-04-2007, 11:32
Temat postu: [E32A 1.8]Maskownice glosnikow w Galant '92 jak zdjac ?
Witam mam pytanie jak zdjec maskownice głośników przednich i tylnych w mitsubishi galant 1992
PROSZĘ O POMOC
POZDRAWIAM :D :D :D

Anonymous - 18-04-2007, 21:52

Witam. z produ odkręcsz śróbe dolną od schowka (od strony pasażera bo tylko tam rozkręcałem) i już jest odkręcone!! u góry tam jest taka zakładka! ściągasz obudowę i ukazuje Ci sie mały papierowy głośniczek w moim przypadku firmy Gruning:) a z tyłu nie ma przewidzianego miejsca firmowego na głośniki(przynajmnmiej u mnie:) więc musisz przykombinować albo w półce albo w bocznych panelach zaraz obok półki tam są takie jakby zaślepki:) ja osobiście założyłem subwoofera z 30 cm głośnirem i z przodu głośniczki Alpine i gra jak należy:)
Pozdro :twisted: :twisted:

Anonymous - 18-04-2007, 22:18
Temat postu: Hmmmm
Dzieki za pomoc, a czy Tobie napewno codzi o Galanta 1992 ?:>
Anonymous - 18-04-2007, 22:47

1992 - czyli E3xx - maskownice przednich głośników - na desce rozdzielczej sciągniesz poprzez podważenie delikatne samej maskownicy od strony kierowcy lub pasażera - od strony ściany grodziowej mają takie ucha z których wyjdą jeśli są wcześniej podważone :D u mnie da rade to zdjąć jedną ręką.
Anonymous - 18-04-2007, 23:05

adams12 napisał/a:
ściany grodziowej
??? STARY CO TO JEST ??? Zdawalo mi sie ze one maja takie ucha od szyby przedniej ? :?: :?:
POZDRAWIAM

Hubeeert - 18-04-2007, 23:07

adams12 napisał/a:
ściany grodziowej
Przegroda pomiedzy silnikiem a kabina pasazerska.
Anonymous - 18-04-2007, 23:21
Temat postu: Dzieki
Wielkie dzieki za pomoc ! ! !
POZDRAWIAM

[ Dodano: 19-04-2007, 08:43 ]
chce zmienic tablice na białe i nie wiem jak zmienic :doubt:
Pomóżcie... PLEASE !

[ Dodano: 19-04-2007, 08:49 ]
Tzn nie iwem jak wskazówki zdjąć :/

Krzyzak - 19-04-2007, 09:25

1. przednie glosniki juz wiesz - sa wciskane i trzeba je podwazyc srubokretem (chociaz u mnie wychodza nawet podwazane palcami)
2. tylne - tu jest sporo roboty, bo trzeba odkrecic plastiki w bagazniku, a potem takie metalowe polki przykrecone do auta (w kazdym razie tak robilem w hatchbacku) - tam beda jeszcze mocowania tapicerki (o ile pamietam sruby pod zaslepkami jak i zatrzaski tam sa) - troche trzeba sie napracowac
3. co do licznika (a nie tablic), to musisz rozlozyc licznik, a wskazowki wyciagasz - tylko potem moze byc problem z ich ponownym (dobrym) zalozeniem - np. wskaznik paliwa czy ciepla silnika moze zaczac zle wskazywac; bo musisz sie dostac do srodka licznika, gdyz tam (procz zarowek z zielonymi kapturkami) jest jeszcze w srodku zielona folia (trzeba ja zedrzec); osobiscie uwazam zielone podswietlanie za najprzyjemniejsze - nawet jazda cala noc nie meczy wzroku

Anonymous - 19-04-2007, 09:30
Temat postu: no wlasni
Dzieki - wlasnie sie obawialem, ze wzkazówka paliwa i cieczy moze nie tak wskazywac - chyba zostane przy ogrinałach...
POZDRAWIAM I DZIEKUJE :)

Anonymous - 19-04-2007, 09:34

tak jak napisal Krzyzak wskazowki poprostu wyciagasz (czasem trzeba do tego troche sily) ale problem zaczyna sie przy ponownym ich zamontowaniu:
1. zapamietaj ile bylo paliwa przed zdjeciem
2. w jakim ustawieniu jest wskazowka gdy silnik jest rozgrzany
3. jakie masz wolne obroty
wskazowki zakladaj przy wlaczonym i rozgrzanym silniku i wedlug ustawien z pkt 1-3, takie postepowanie bardzo ulatwi Ci zycie :wink:
niedawno ja sie w to bawilem i zanim ustawilem tak jak byc powinny to zdejmowalem i zakladalem je dobrych kilka razy :?