To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Mitsubishi ASX ze Stanów [Outlander Sport]

Marek45 - 04-02-2021, 13:25
Temat postu: Mitsubishi ASX ze Stanów [Outlander Sport]
Witam przymierzam się do kupna Mitsubishi ASX 2.0 150KM benzyna automat z 2015r i nie wiem czy nie będzie kłopotu częściami do niego . Internetowe sklepy z częściami nie występują wyszukiwarce takie wersie silnikowe. Za to są ale takie silniki w Mitsubishi Outlander . Moje pytanie czy zawieszenie części silnika, filtry czy będzie problem żeby to kupić . Pozdrawiam :?
kamil508 - 04-02-2021, 16:22

Najlepiej zdobyć VIN tego pojazdu który chcesz kupić a następnie telefon do ASO do działu części i spytać się czy do takiego pojazdu (podając VIN) części eksploatacyjne dostępne są "od ręki" ewentualnie na za 2 dni ? jak tak to już wiesz że takie same jak do wersji EU i nie ściągają ich z USA.
A jak dobrze trafisz to poda Ci jeszcze nr oryginałów podstawowych filtrów i sprawdzisz sobie w jakiejś hurtowni motoryzacyjnej czy innym alleg...o czy po nr oryginału są zamienniki, ewentualnie wklep VIN tu:
https://m-parts.pl/ i zobacz czy rozkoduje i poda nr części.

pitt63 - 04-02-2021, 16:24

Nie obawiaj się. Nie będziesz miał żadnych problemów z częściami. Silnik ten sam co w Outlanderze a zawieszenie to samo co w ASX z innymi silnikami. Problemem jest jedynie słaby dostęp do zamienników.
Marek45 - 05-02-2021, 12:21

Dziękuje za odpowiedz jestem już zdecydowany na zakup takiego auta . Pozdrawiam