To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - [I 2.4] Nosi tyłem samochodu na śliskiej naierzchni.

MarciKowalski - 06-02-2021, 15:13
Temat postu: [I 2.4] Nosi tyłem samochodu na śliskiej naierzchni.
Witam dziś rano jadąc moim outlanderem wyczułem jak nosi tyłem pojazdu,na normalnej nawierzchni tego nie czuć,czy ktoś morze poradzić co może być nie tak?
starzec 00 - 06-02-2021, 18:23

Jeżeli jest ślisko i w zakręcie nie widzę problemu ale dla pewności sprawdź mocowania wahaczy do sanek.
ogrodnikmat - 14-02-2021, 07:56

miałem to samo . nowe opony zimowe a na sliskiej nawierzchni 30km/h gdzie drugim autem na letnich oponach lepiej się jechało. pomogło ustawienie geometrii w aucie., teraz jedzie jak po szynach...
pawelekm - 17-02-2021, 11:07

Potwierdzam, że również mam tak samo.
tremens - 26-02-2021, 20:47

Witam
Miałem ten sam problem. Remont tylnego zawieszenia pomógł. Proponuję nie kupować tuleji tylko całe wahacze z tulejami. Jest tego mnóstwo na allegro i w przystępnych cenach. Nie kupuj drogich. Wystarczy te z firmy RLS i NTY. Naprawdę są to dobre wahacze za śmieszne pieniądze a robią co do nich należy. Ja wymieniłem wszystkie z tyłu . Miałem kiedyś droższe i ich żywotność wcale nie jest dłuższa

roger18sx - 05-03-2021, 22:46

Powiem tak że te wszystkie tanie wachacze to jest jakość która wytrzymuje może rok. Gumki osłaniające są szybko biodegradowalne .Ja u siebie wymieniam tuleje w wachaczach na takie z górnej półki . Jeśli wachacz zgnije to kupie tani ale długo się tym człowiek nie nacieszy.