To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - [3.2 DID] Pajero 2007 z duzym przebiegiem

Wasper - 10-02-2021, 23:16
Temat postu: [3.2 DID] Pajero 2007 z duzym przebiegiem
Warto jest kupowac Pajero z przebiegiem rzedu 320 tysiecy? Ponoc zbiornik jest wymieniany, filtry i oleje zmieniane na biezaco. Wiadomo, blache bedzie widac, spod bedzie do przejrzenia. Bardziej chodzi mi o silnik. Skrzynia podobno tez zadbana jezeli chodzi o wymiane olejow. Wiem wiem, kazdy powie, ze sliczne a realia sa jakie sa. Przynajmniej gosc z ktorym rozmawialem wydaje mi sie, ze stawia sprawe konkretnie. Auto nie jest w zaden sposob przygotowane do sprzedazy, uzywa go na codzien. Jakby bylo w dobrych pieniadzach to warto zawiesic oko? Pomozcie :)
zbyszekm2 - 11-02-2021, 09:49
Temat postu: Re: Pajero 2007 z duzym przebiegiem
Wasper napisał/a:
Warto jest kupowac Pajero z przebiegiem rzedu 320 tysiecy? Ponoc zbiornik jest wymieniany, filtry i oleje zmieniane na biezaco. Wiadomo, blache bedzie widac, spod bedzie do przejrzenia. Bardziej chodzi mi o silnik. Skrzynia podobno tez zadbana jezeli chodzi o wymiane olejow. Wiem wiem, kazdy powie, ze sliczne a realia sa jakie sa. Przynajmniej gosc z ktorym rozmawialem wydaje mi sie, ze stawia sprawe konkretnie. Auto nie jest w zaden sposob przygotowane do sprzedazy, uzywa go na codzien. Jakby bylo w dobrych pieniadzach to warto zawiesic oko? Pomozcie :)

To żaden przebieg, Spotykamy z przebiegiem do 900 tyś km
Obecnie nasz kolega chce osiągnąć przebieg 1 mil. brakuje mu 64 km.

eMKas - 11-02-2021, 10:12

Chyba mowa tutaj o Pajero z Bobowej ? Właśnie zastanawiałem się czemu taka niska cena :)
A co do przebiegu, 320 tys przy tym silniku i samochodzie to wcale nie jest dużo.

Wasper - 11-02-2021, 10:39

Tak, wlasnie ten ezgemplarz z Bobowej. Tez sie zastanawiam, czemu taka niska cena :)
Gosc dosc konkretny. Zdjecia auta tez wygladaja tak, jakby nikt tego specjalnie nie przygotowywal. Czlowiek go uzytkuje na codzien. Podobno zbiornik wymieniony. Nie wiem, mysle, ze pojechac popatrzec nie zaszkodzi. Chyba, ze sie okaze ze ruina, albo ze silnik chce wyskoczyc spod maski.

Ogladalem kilka dni temu PIV w "idealnym stanie". Na FV, ale 55 tysiecy. Idealny stan wygladal tak, ze byl bity, szyba wymieniona, podluznica prostowana, silnik na wolnych obrotach falowal i delikatnie przerywal. No i ktos go ewidentnie zagrzal przed przyjazdem wiec nie chce myslec, co bylo na zimnym..

eMKas - 11-02-2021, 13:09

Jeśli będziesz szukał dalej to możesz mi podsyłać ogłoszenia w okolicy małopolski +-150km, szukałem Pajero 2 tyg temu i prawie wszystkie ogłoszenia z tamtego czasu byłem oglądać więc mogę podpowiedzieć czy warto jechać :)
Wasper - 11-02-2021, 13:18

Ja ostatnio objezdzilem Slask. Nastawilem sie tylko na automat, wiec kilka opcji odpadlo. Ogolnie to bylo tak, ze albo silnik kiepsko chodzil/mokry/bledy itp albo silnik chodzil pieknie a zjedzony albo szpachlowany. Byl jeden z dobrym silnikiem i na orginalnym lakierze caly to spod byl taki, ze juz nie do odratowania

[ Dodano: 11-02-2021, 13:19 ]
a kupiles w koncu czy tez caly czas szukasz?

eMKas - 11-02-2021, 13:44

Kupiłem na grupie fb, 3.2 did 200km cały w oryginalnym lakierze, wnętrze jak nowe, ogólnie jestem bardzo zadowolony.
A jeśli chodzi o ogłoszenia olx/otomoto to wszystko w okolicy to był szrot. Do Krakowa nawet się nie wybieraj bo wszystko nie warte nawet 30 tys. ;)

Wasper - 11-02-2021, 13:57

No ja tez nie zamierzam dawac fortuny za byle złom. Liczylem, ze tutaj sie ogloszenia pojawia, ale nie widze.. albo zle szukam. Chociaz przypuszczam, ze jak tutaj sie pojawi dobre ogloszenie to pewnie kilka godzin i po sprawie ;) Jakos mega mi sie nie spieszy. Wole poczekac a kupic cos pewnego. Czujnik lakieru mam. Kupilem sobie interfejs Delphi. Jak przyjdzie to juz bede w ogole z pelnym osprzetem jezdzil i bede mogl cos wiecej sprawdzic w jakiej kondycji jest silnik.
eMKas - 11-02-2021, 14:05

Może spróbuj na grupie pajero na fb wystawić post, że chcesz kupić samochód. Myślę, że prędzej znajdzie się jakiś zadbany samochód tam niż na olx/otomoto.
DominWK - 12-02-2021, 00:40

Cześć, Panowie a co myślicie o tej sztuce?

https://www.otomoto.pl/of...a-ID6DzMTr.html

Wasper - 12-02-2021, 02:44

Po zdjeciach to sobie mozna gdybac :) latarka, kanał, miernik lakieru i najlepiej jeszcze komputer :) i wtedy mozna cos powiedziec :) no chyba ze na pierwszy rzut oka widac, ze zajechany :)

A w ogole, jak sie odnosicie do samochodow ze zrobiona konswerwacja? Bo z jednej strony moze byc kant, zeby ukryc rdze, a z drugiej ktos mogl faktycznie zadbac i zrobic. Przekreslacie auta z konserwacja czy co robicie?

Tuff - 12-02-2021, 08:23

Wasper napisał/a:
A w ogole, jak sie odnosicie do samochodow ze zrobiona konswerwacja? Bo z jednej strony moze byc kant, zeby ukryc rdze, a z drugiej ktos mogl faktycznie zadbac i zrobic. Przekreslacie auta z konserwacja czy co robicie?

Jak jest zrobiona "świeża konserwacja" zaraz przed sprzedażą to możesz być pewny, że to ukrywanie rdzy, a tak ogólnie jak ładna sztuka to można zawsze przed samym kupnem zaproponować, że kupujesz, ale pierwsze w paru miejscach zdrapiesz punktowo, żeby sprawdzić czy nie ma rdzy - jak nie ma to już Ty sobie musisz to uzupełnić, a jak pod spodem będzie rdza to się nie zgodzą, żeby ruszać :P

eMKas - 12-02-2021, 09:31

DominWK napisał/a:
Cześć, Panowie a co myślicie o tej sztuce?

https://www.otomoto.pl/of...a-ID6DzMTr.html

Wersja arabska bez R/D Lock, poza tym jeśli chodzi o lakier to cały pierwsza warstwa.

DominWK - 12-02-2021, 13:26

Jak rozpoznać wersję arabską i czym one się różnią oprócz R/D Lock?
zbyszekm2 - 12-02-2021, 13:30

DominWK napisał/a:
Jak rozpoznać wersję arabską i czym one się różnią oprócz R/D Lock?

Przeważnie mają znaczek na masce jak mercedes, turbina bez zmiennej geometrii i po nr vin