[96-02]Colt CJ0 - aparat zapłonowy
Anonymous - 18-04-2007, 15:45 Temat postu: aparat zapłonowy Witam,mam do Was pytanie.Kupiłem Colta CJO 1.3 12V 96rok z uszkodzonym aparatem zapłonowym i chcialbym wiedziec czy po zalozeniu sprawnego aparatu zaplonowego trzeba ustawiac zaplon czy wystarczy wkrecic nowy aparat podpiac kable i jezdzic??Dzis bede wiedzial czy dadza rade mi to naprawic,no chyba,ze ktos ma na pozbyciu aparat zaplonowy do w/w Colta o symbolu T2T59571 to prosze o kontakt.Pozdrawiam
Krzyzak - 18-04-2007, 15:58
trzeba zgrac silnik z aparatem - aparat ustawic na znaki, silnik na T, a po zamontowaniu ustawic zaplon
Anonymous - 23-05-2007, 11:10
Mam dalej problem z tym aparatem.Cewka kupiona nowa w JC i zmontowane wszystko.Auto bylo pare razy u mechanika,zeby ustawil zaplon tak zeby nie przerywalo podczas przyspieszania w dolnym zakresie obrotow.Najlepiej chodzi przy kacie 10 st. bo przy 5+-2st nie da sie nim jechac.Nie wiem juz co robic,szukam aparatu z innego auta zeby go podmienic na chwile i wybrobowac ale zaden szrot w malopolskim nie ma,i czy tej cewki nie sprzedali mi wadliwej.Wszystko z rzeczy ekspl. jest wymienione.Gdyby ktos moglby mi pomoc to prosze pisac tu.Dzieki
Anonymous - 23-05-2007, 23:37
To czy aby przerywanie na wolnych obrotach może być zależne od ustawienia zapłonu?? ( w odniesieniu również do mojego silnika)
Krzyzak - 24-05-2007, 11:22
smosen, ten mechanik to jak zaplon ustawia? - masuje zlacze zaplonu???
|
|
|