To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - O3 w czerwieni

eremita - 22-02-2021, 19:58
Temat postu: O3 w czerwieni
Popełniłem to poraz piąty :D
Drogą zakupu nabyłem Mitsubishi :wink:
Gdzieś tam pomyślałem że po Grandisie będzie Outlander ale planowo jeszcze kilka lat miałem pośmigać Grandisem.
Szukając dla żony Renault Captura kolega przysłał mi zdjęcia i stwierdził że ten lepszy od Captura, łącząc to z dobrą ceną i moją fiksację na miski nie mogło się to skończyć inaczej :lol:
Jeszcze tylko zgoda żony i jest
Outlandr III
Rok 2015
Motor 2.2 Did 150 koni
Przebieg 112tys

Po zakupie zaraz zmieniałem letnie opony na całoroczne bridgestone weather control EVO a005
W oryginale miał zderzak cały w kolor, po zmianie dostał dokładkę która jak część zderzaka dostała kolor czarny mat.

Plany na niego:
Dołożenie haka. Który już kupiony tylko czas potrzebny na montaż
Konserwacja
Chyba zmienię fegi na takie jak miałem w Grandisie
Dbać i jeździć :mrgreen:

HUGIO - 22-02-2021, 21:25

eremita napisał/a:
Dbać i jeździć

I dobrze zabezpieczyć przed kradzieżą, bo ostatnio chyba jest plaga na O3...

eremita - 22-02-2021, 21:33

HUGIO napisał/a:
eremita napisał/a:
Dbać i jeździć

No właśnie też na to zwróciłem uwagę że co chwilę ktoś wkłada info o kradzieży :roll:

eremita - 04-03-2021, 00:02

Zabrałem się za montaż haka. Po odkręcaniu belki zderzaka z strefami przestało mnie dziwić czemu miski nęka ruda. Brak zabezpieczenia antykorozyjnego to jedno ale skoro są miejsca nawet bez lakieru. Konserwację całości planuje na lato i czas upałów ale tu już użyłem środki co by przy konserwacji nie trzba było zwalać haka

Hugo - 04-03-2021, 07:43

To normalne takie miejsca niedomalowane. Nawet w Mercedesach tak jest, chociaż nie wiem czy to dobry przykład...
Marcino - 04-03-2021, 09:37

eremita napisał/a:
W oryginale miał zderzak cały w kolor, po zmianie dostał dokładkę która jak część zderzaka dostała kolor czarny mat.

I już są pierwsze mody...

eremita - 05-03-2021, 16:09

Marcino napisał/a:
eremita napisał/a:

I już są pierwsze mody...

Im człowiek starszy tym ta choroba mniej daje o sobie znać, ale jednak wyleczenie całkowite nieosiągalne :mrgreen:

eremita - 08-03-2021, 12:32

Jeszcze tylko filtr powietrza i dzialamy

Co ile zmienia się filtr paliwa w dieslu???

eremita - 08-03-2021, 22:35

Tak że ten tego zabrakło mi oleju :P pierwszy raz mam auto w które wchodzi więcej niż 5l oleju. Dobrze że nigdzie nie musiałem jechać po wymianie :wink:
CB4W_00 - 09-03-2021, 23:39

Czy to jest wersja 7osobowa i czy duża jest różnica w ilości miejsca w środku w porównaniu do grandisa?
Kolega ma Peugeota 4007 i 3rząd siedzeń nadaje się jedynie dla dzieci O3 wydaje się być przestronniejszy w środku.

eremita - 10-03-2021, 15:40

CB4W_00 napisał/a:
Czy to jest wersja 7osobowa i czy duża jest różnica w ilości miejsca w środku w porównaniu do grandisa?
Kolega ma Peugeota 4007 i 3rząd siedzeń nadaje się jedynie dla dzieci O3 wydaje się być przestronniejszy w środku.

W drugim rzędzie jest więcej miejsca na nogi, co do szerokości to to samo, trzeci rząd siedzeń jest mniejszy niż w grandisie ale dorosła osoba da radę. Są to siedzenia a nie takie deseczki jak np. scenicu czy w toyocie verso. Bagażnik jest mniejszy ale za to ma schowki czego mi brakowało w grandisie

gelo01lbn - 16-03-2021, 16:41

eremita napisał/a:
HUGIO napisał/a:
eremita napisał/a:
Dbać i jeździć

No właśnie też na to zwróciłem uwagę że co chwilę ktoś wkłada info o kradzieży :roll:

Macie jakieś "najpewniejsze metody" ochrony przed tym? Oczywiście na priv :)

eremita - 19-03-2021, 09:23

gelo01lbn napisał/a:
eremita napisał/a:
HUGIO napisał/a:
eremita napisał/a:
Dbać i jeździć

Macie jakieś "najpewniejsze metody" ochrony przed tym? Oczywiście na priv :)

Prawi co tydzień widzę info ze komuś ukradli :roll:

Najpewniej to chyba mieć dobre AC :wink:

eremita - 21-03-2021, 15:55

Wydmuchało mi głośnik z przodu, szukam czegoś w zamian.
Wysokie tony mi odpowiadają dla tego chcę wymienić tylko głośnik niskotonowe.
Co polecacie co będzie dobrze grało na samym radiu bez dokładania wzmacniacza?

eremita - 30-03-2021, 22:07

Zająć do Outlandera przyszedł szybciej :)

Orientuje się ktoś jaka jest wysokość oryginalnych głośników, jakich grubych dystansów będę potrzebował?