Nasze Miśki - O3 w czerwieni
eremita - 22-02-2021, 19:58 Temat postu: O3 w czerwieni Popełniłem to poraz piąty
Drogą zakupu nabyłem Mitsubishi
Gdzieś tam pomyślałem że po Grandisie będzie Outlander ale planowo jeszcze kilka lat miałem pośmigać Grandisem.
Szukając dla żony Renault Captura kolega przysłał mi zdjęcia i stwierdził że ten lepszy od Captura, łącząc to z dobrą ceną i moją fiksację na miski nie mogło się to skończyć inaczej
Jeszcze tylko zgoda żony i jest
Outlandr III
Rok 2015
Motor 2.2 Did 150 koni
Przebieg 112tys
Po zakupie zaraz zmieniałem letnie opony na całoroczne bridgestone weather control EVO a005
W oryginale miał zderzak cały w kolor, po zmianie dostał dokładkę która jak część zderzaka dostała kolor czarny mat.
Plany na niego:
Dołożenie haka. Który już kupiony tylko czas potrzebny na montaż
Konserwacja
Chyba zmienię fegi na takie jak miałem w Grandisie
Dbać i jeździć
HUGIO - 22-02-2021, 21:25
eremita napisał/a: | Dbać i jeździć |
I dobrze zabezpieczyć przed kradzieżą, bo ostatnio chyba jest plaga na O3...
eremita - 22-02-2021, 21:33
HUGIO napisał/a: | eremita napisał/a: | Dbać i jeździć |
I dobrze zabezpieczyć przed kradzieżą, bo ostatnio chyba jest plaga na O3... |
No właśnie też na to zwróciłem uwagę że co chwilę ktoś wkłada info o kradzieży
eremita - 04-03-2021, 00:02
Zabrałem się za montaż haka. Po odkręcaniu belki zderzaka z strefami przestało mnie dziwić czemu miski nęka ruda. Brak zabezpieczenia antykorozyjnego to jedno ale skoro są miejsca nawet bez lakieru. Konserwację całości planuje na lato i czas upałów ale tu już użyłem środki co by przy konserwacji nie trzba było zwalać haka
Hugo - 04-03-2021, 07:43
To normalne takie miejsca niedomalowane. Nawet w Mercedesach tak jest, chociaż nie wiem czy to dobry przykład...
Marcino - 04-03-2021, 09:37
eremita napisał/a: | W oryginale miał zderzak cały w kolor, po zmianie dostał dokładkę która jak część zderzaka dostała kolor czarny mat. |
I już są pierwsze mody...
eremita - 05-03-2021, 16:09
Marcino napisał/a: | eremita napisał/a: | W oryginale miał zderzak cały w kolor, po zmianie dostał dokładkę która jak część zderzaka dostała kolor czarny mat. |
I już są pierwsze mody... |
Im człowiek starszy tym ta choroba mniej daje o sobie znać, ale jednak wyleczenie całkowite nieosiągalne
eremita - 08-03-2021, 12:32
Jeszcze tylko filtr powietrza i dzialamy
Co ile zmienia się filtr paliwa w dieslu???
eremita - 08-03-2021, 22:35
Tak że ten tego zabrakło mi oleju pierwszy raz mam auto w które wchodzi więcej niż 5l oleju. Dobrze że nigdzie nie musiałem jechać po wymianie
CB4W_00 - 09-03-2021, 23:39
Czy to jest wersja 7osobowa i czy duża jest różnica w ilości miejsca w środku w porównaniu do grandisa?
Kolega ma Peugeota 4007 i 3rząd siedzeń nadaje się jedynie dla dzieci O3 wydaje się być przestronniejszy w środku.
eremita - 10-03-2021, 15:40
CB4W_00 napisał/a: | Czy to jest wersja 7osobowa i czy duża jest różnica w ilości miejsca w środku w porównaniu do grandisa?
Kolega ma Peugeota 4007 i 3rząd siedzeń nadaje się jedynie dla dzieci O3 wydaje się być przestronniejszy w środku. |
W drugim rzędzie jest więcej miejsca na nogi, co do szerokości to to samo, trzeci rząd siedzeń jest mniejszy niż w grandisie ale dorosła osoba da radę. Są to siedzenia a nie takie deseczki jak np. scenicu czy w toyocie verso. Bagażnik jest mniejszy ale za to ma schowki czego mi brakowało w grandisie
gelo01lbn - 16-03-2021, 16:41
eremita napisał/a: | HUGIO napisał/a: | eremita napisał/a: | Dbać i jeździć |
No właśnie też na to zwróciłem uwagę że co chwilę ktoś wkłada info o kradzieży |
Macie jakieś "najpewniejsze metody" ochrony przed tym? Oczywiście na priv
eremita - 19-03-2021, 09:23
gelo01lbn napisał/a: | eremita napisał/a: | HUGIO napisał/a: | eremita napisał/a: | Dbać i jeździć |
No właśnie też na to zwróciłem uwagę że co chwilę ktoś wkłada info o kradzieży |
Macie jakieś "najpewniejsze metody" ochrony przed tym? Oczywiście na priv |
Prawi co tydzień widzę info ze komuś ukradli
Najpewniej to chyba mieć dobre AC
eremita - 21-03-2021, 15:55
Wydmuchało mi głośnik z przodu, szukam czegoś w zamian.
Wysokie tony mi odpowiadają dla tego chcę wymienić tylko głośnik niskotonowe.
Co polecacie co będzie dobrze grało na samym radiu bez dokładania wzmacniacza?
eremita - 30-03-2021, 22:07
Zająć do Outlandera przyszedł szybciej
Orientuje się ktoś jaka jest wysokość oryginalnych głośników, jakich grubych dystansów będę potrzebował?
|
|
|