To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Zepsuta pompa ABS?

Anonymous - 18-04-2007, 20:53
Temat postu: Zepsuta pompa ABS?
Witajcie,

Jestem tutaj nowym, wybaczcie brak orientacji. Kupiłem Carismę 2001 3 dni temu. Ma ona niestety jedną wadę: lewe przednie koło nie hamuje. Myślałem, że może zapiekło się coś...Tłok jednak dał się ruszyć, nie ma ciśnienia płynu hamulcowego i to już przy samym wyjściu z ABSu dla tego koła. Przy wyłączonym silniku i zasilaniu też hamowania na to koło nie ma. Czy uważacie podobnie jak ja, że to musi byc uszkodzony rozdzielacz przy ABS, coś w rodzaju zaślepionego wyjścia, zamkniętego zaworka dla tego koła? Ktoś z Was spotkał się z tym? Pozostałe koła są ok...
Pozdrawiam,
Famja

Matejko - 18-04-2007, 21:50

dziurawy waz lub poprostu zapowietrzony uklad na przednie kolo,
zaczalbym od sprawdzenia poziomu plynu i odpowietrzenia ukladu, pamietajac aby to zrobic na pracujacym silniku przez posiadany abs

Anonymous - 18-04-2007, 23:03

Mateusz, ale ja nie mam cisnienia juz przy samym wyjściu z ABS dla tego koła...Pytanie tylko czy to elektronika odcina płyn od tego koła, czy rozdzielacz jest winny. Lampka ABSu nie sygnalizuje awarii...
Matejko - 18-04-2007, 23:18

probowales odpowietrzyc moze ktos przed toba odpowietrzal na zgaszonym aucie i taki jest efekt, sprawdz poziom plynu??
abs rozdziela sile hamowania