To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Przyszłość Trójmiasta

Anonymous - 19-04-2007, 00:16
Temat postu: Przyszłość Trójmiasta
Musze Panowie powiedzieć ze patrze z wielkim optymizmem na przyszłość naszego regionu

1. Baltic Arena
2. Hala sportowa klik
3. Wieżowce klik
4. Sears Tower
5. Tunel w Sopocie
6. Remonty dróg

Qrcze coś sie dzieje-NARESZCIE, moze nareszcie bedziemy mogli kiedyś spota zrobić na meczu Polskiej reprezentacji w siatkówke i poszleć-to by było coś :wink:

josie - 19-04-2007, 10:01

dm17 napisał/a:
4. Sears Tower

Chyba Sea Towers :wink:

Ja też się cieszę :P

Anonymous - 19-04-2007, 10:05

To jest polska wersja zangielszczonego wyrazu :mrgreen: kiedyś tak w gazecie napisali :p
Krzyzak - 19-04-2007, 10:05

nie jestesmy sami - Warszawa, Poznan czy Wroclaw rozwija sie podobnie (reszta wielkich miast jest mocno w tyle)
i tez sie ciesze - szczegolnie widze to na przykladzie drog, ktore naleza do najlepszych w kraju (a zjezdzilem chyba wszystkie miasta wojewodzkie z bylej 49-tki)

Anonymous - 19-04-2007, 12:53

Sea Towers w gdyni a Sears na manhattanie we wrzeszczu :P
Anonymous - 19-04-2007, 16:28

Fajnie ze obie będą :mrgreen:
raddex - 19-04-2007, 22:30

Ciekawe też czy zrealizują plan wydłużenia obwodnicy z Gdyni aż poza Rumię i Redę. Widziałem takie plany jak kopałem w różnych dokumentach do mojej pracy mgr.

Ale dzieje, się dzieje. Oprócz tego co wyżej, ruszył kolejny etap budowy Drogi Różowej. Połączenie estakady Kwiatkowskiego z obwodnicą jest nieźle zaawansowane. Budowa hali sportowej w Gdyni obok Reala (były Geant). Widać, że się coś dzieje. Współczuję tylko tym, którzy się budują teraz lub zamierzają. Ceny materiałów budowlanych nieźle podskoczyły w górę. Fabryki nie nadążają z produkcją. Ceny od zeszłego roku na niektóre materiały podskoczyły ponad 5-krotnie.

macia - 19-04-2007, 22:46

Zazdroszczę, lubelszczyzna jest totalnie zacofana, najbiedniejszy region całej UE... Nasze władze nie robiły do tej pory nic, żeby przyciągnąć inwestorów. Wszędzie powstawały specjalne strefy ekonomiczne, inwestycje, a u nas dno.
Anonymous - 19-04-2007, 23:48

Macia zawsze sie mozesz przeprowadzić do nas :wink:

Dzis czytałem że przybedzie nam jeszcze nowe lotnisko
kilk

raddex - 21-04-2007, 12:49

dm17 napisał/a:
Dzis czytałem że przybedzie nam jeszcze nowe lotnisko

Dokładnie tak jak mówisz. Plany co prawda dalekosiężne, ale do zrealizowania. Lotnisko wojskowe w Babich Dołach ma być kompletnie przebudowane na cywilny port lotniczy. Lotnisko w Rębiechowie ma być połączone, bardzo szybką linią kolejową z lotniskiem w Gdyni - cała budowa od podstaw, bez używania starej trakcji kolejowej. Ciekaw jestem jak im to wyjdzie. No ale biorąc pod uwagę, że prezydent Gdyni w zeszłej kadencji obiecał zrealizowanie 24 planów rozwoju regionu, a z czego wywiązał się z 22 + 1 jest w trakcie realizacji (połączenie estakady Kwiatkowskiego z obwodnicą) i 1 jest w planach, to myślę, że będzie to zrealizowane. Trzymam za to kciuki.

sruba - 21-04-2007, 23:00

ja tez sie ciesze, ale... jeszcze bardziej bede sie cieszyl jak wszystko wypali. bo jakos takos ta polska rzeczywistosc sklania mnie do pewnej dozy niesmialosci...
Anonymous - 25-04-2007, 21:31

I coś sie zaczyna dziać-bardzo mądry pomysł aby połączyć Baltic Arena z lotniskami :!: :!:

klik

akbi - 26-04-2007, 08:15

Ja też bardzo się cieszę, że wreszcie coś rusza w Trójmieście. Pomimo, że jestem rodowitym Gdańszczaninem, to cieszę się też z rozwoju Gdyni i obecnych modernizacji Sopotu.
Bardzo ucieszyła mnie też wiadomość o wyborze Polski na organizatora Euro 2012, bo to oznacza, że rozwój w naszym regionie będzie zdecydowanie szybszy, zwłaszcza jeśli chodzi o drogi, stadion i halę sportową.
ale .... tak jak pisze Śruba:
Sruba napisał/a:
jeszcze bardziej bede sie cieszyl jak wszystko wypali

Krzyzak - 26-04-2007, 09:55

a wczoraj czytalem o mozliwosci rozbudowy SKM, tak by z Gd. Gl. przez Morene i Rebiechowo jechala do Gdyni - to bedzie super (mozliwosc zostawienia auta gdzies np. w Matarni i szybki dojazd do centrum - przynajmniej z mojego punktu widzenia, bo niedlugo sie przeprowadzam na druga strone obwodowej)
akbi - 26-04-2007, 11:07

Krzyzak napisał/a:
a wczoraj czytalem o mozliwosci rozbudowy SKM, tak by z Gd. Gl. przez Morene i Rebiechowo jechala do Gdyni

chyba dwa lata temu szedłem sobie spacerkiem starą linią z Rebiechowa przez "dolną Morenę" Niedźwiednik aż do Wrzeszcza