To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Niedziałający kierunkowskaz w lusterku

Tresher - 24-03-2021, 15:52
Temat postu: [II 2.0 DID] Niedziałający kierunkowskaz w lusterku
Cześć!
Od jakiegoś czasu kierunkowskaz w lewym lusterku czasem przestaje działać, sytuacja staje się coraz gorsza. Najprawdopodobniej któraś kostka się obluzowała lub zaśniedziały styki. Co ciekawe mimo iż kierunkowskaz nie działa, po włączeniu lewego kierunkowskazu działa on w normalnym tempie (nie miga szybko jak to zazwyczaj bywa gdy któraś żarówka nie działa).

Czy ktoś wie jak rozebrać lusterko żeby go nie uszkodzić? Czy jest to w ogóle wykonalne samodzielnie, czy lepiej udać się do serwisu?

Pozdrawiam

kajos - 27-03-2021, 08:06

bedzie normalnie migac bo diody w lusterku maja minimalny opor ktory nie ma wplywu na szybkosc mrugania

ale jak juz wlozysz diodowa zarowke w miejsce normalnej bedzie mrugac szybciej

Wicher35 - 01-04-2021, 20:19

Musisz zdjąć od przodu lusterko(podwarzyć plastikowa lub gumową dźwignia ja miałem śrubokręt owinięty dętka) potem jak zdejmiesz lusterko w środku dostaniesz się do zatrzaskowsków obudowy zewnętrznej. Delikatnie je pokoleji podważasz i otpinasz zewnętrzna obudowę( ja dwa zaczepy połamałem :( ) . Kierunkowskaz jest przy kręcony na trzy wkrety. Odcinasz i wymieniasz.