ASX Techniczne - Regeneracja koła dwumasowego
Polj4ik - 29-03-2021, 15:31 Temat postu: Regeneracja koła dwumasowego Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy ASXów. Nadszedł czas zepsutego koła dwumasowego (u mnie na 253k). Mechanik proponuje oddać do regeneracji. Warto? Robił ktoś tak?
Fredi1 - 01-04-2021, 13:17
Jak mechanik ci drugi raz wrazie czego zrobi za darmoche to możesz spróbować ale ja bym nie ryzykował.Za dużo roboty chyba że firma regenerująca daje gwarancję i pokrywa wszystkie koszty jak coś pójdzie nie tak.Ja zawsze do wszystkich moich samochodów montowałem LUK -a nowe ze sklepu i nigdy nie miałem problemów .Wybór należy do ciebie .
Polj4ik - 20-04-2021, 20:30 Temat postu: Regeneracja koła dwumasowego No i koło wymienione na nowe (Luk) razem ze sprzęgłem. Tydzień jeździło, a wczoraj nagle biegi ledwo wchodzą. Układ odpowietrzony, cały komplet nowy. Ktoś ma jakieś pomysły? Mechanik nie rozumie czemu działało, a teraz nie działa.ktoś tak miał?
Fredi1 - 21-04-2021, 10:46
A wysprzęglik też wymienił ? Najlepiej niech rozbiorze jeszcze raz może jakiś błąd w sztuce popełni mechanior .Niech sprawdzi te cięgna od lewarka zmiany biegów może się skrzynia ułożyła i biegi nie wchodzą ,zależy też jak nie wchodzą ze zgrzytem bo sprzęgło nie rozłącza czy bez.
Polj4ik - 21-04-2021, 14:10
Wysprzęglik też wymieniono, bo cały komplet kupowałam. Jakieś jeszcze pomysły? Biegi wchodzą na siłę ale bez zgrzytu. Już nie mam siły do tego asxa...
Fredi1 - 24-04-2021, 23:31
A na zgaszonym silniku też ciężko wchodzę biegi? Może wina nie leży po stronie sprzęgła tylko skrzyni ,złośliwość życzy martwych,zrobisz jedno a spiepszy się drugie .Może pompa sprzęgła zaczęła przepuszczać i nie wysprzęgla do końca.
|
|
|