Space Star Techniczne - MSS 1.6 kręci.nie pali
Gleszczu - 29-03-2021, 16:32 Temat postu: MSS 1.6 kręci.nie pali Witam po raz drugi ten sam problem,mitsu kręci,nie pali.Nie słychać pompy,ale poprzednim razem jak zwieralem pompe na krótko to dzialala a tez nie było jej słychac,auto w końcu samo z siebie odpalili,dziś znów nie pali,dokopalem się do przekaznika pompy paliwa,zrobiłem "mostek" Na kostce i nic.Ma ktoś jakieś porady?dodam jeszcze że kostka na pompie miała slady jakby coś się zaczynalo przypalac a w przewodach nie było paliwa,dopiero jak zwarlem na krótko to poleciało.
Mitsu space star 2003r po lifcie 1.6 16v Benz,gaz 98km
gsm_virus - 30-03-2021, 00:29
Kolego, a zajrzałeś fizycznie do pompy paliwa w zbiorniku?
w sumie to do wtyczki pompy w pokrywie zbiornika paliwa, po prostu zobacz czy się coś nie upaliło w gniazdku już przy pompie pod pokrywą.
U mnie chyba pompa się poddawała od jeżdżenia na LPG i podobnie było z odpalaniem.
Jaką masz instalację lpg? może możesz odpalać awaryjnie prosto z gazu bez rozruchu z benzyny.
Gleszczu - 30-03-2021, 01:35
Instalacje mam stag4 ale nie znam teraz konkretów co i jak,odpalić mogę bo próbowałem,pod pokrywka nie patrzyłem co się dzieje ale z zewnatrz było widać na pinach przyjarane.
Edit. Próbowałem rano odpalić na gazie,brak reakcji.
Hugo - 31-03-2021, 15:33
Odkręć wąż zasilający od listwy wtryskowej i zobacz czy podczas kręcenia rozrusznikiem tryska paliwo.
Gleszczu - 31-03-2021, 16:49
ok a jesli nie bedzie tryskac to szukac winy w pompie,przekazniku czy jeszcze jakies mozliwosci ?
Hugo - 31-03-2021, 17:59
Gleszczu, w pompie.
Gleszczu - 31-03-2021, 19:28
ok,sprobuje przy okazji znow zewrzec pompe "na krotko". jesli bedzie dzialac, co wtedy ?przypomne ze wtyczka byla lekko przyjarana
[ Dodano: 01-04-2021, 19:38 ]
tak wiec, dzis bylem z kolega w aucie, spielismy pompe na krotko - dzialala, napompowalismy paliwa, odpalilem fure,przelaczylo sie na gaz, kumpel wtyczke do pompy spowrotem zapial i pojechalem z parkingu pod dom jakies 2km,jak tylko dojechalem to auto zgaslo, rozebralismy przekaznik pompy i po jakims czasie wyczailismy ze po docisnieciu blaszki zaznaczonej strzalka na zdjeciu, pompa sie zalacza.Czy ma ktos schemat elektroniki do mojego modelu auta ? szukalem i nie moge nic znalezc...
Wtyczka pompy
wtyczka pompy2
przekaznik
edit. czytnik OBDII nie pokazuje bledow na ECU
Bizi78 - 01-04-2021, 19:45
Przekaźnik można łatwo sprawdzić podając 12v na cewkę i za pomoc miernika sprawdzić przejście.
Schematy elektryczne masz na forum w dziale download, lub tutaj:
http://mmc-manuals.ru/Old_Mitsubishi_Cars
Wypalenie jest prawdopodobnie spowodowane brakiem styku.
Gleszczu - 03-04-2021, 06:20
Panowie jakies pomysly ? prosze o jakas wskazowke
Hugo - 04-04-2021, 09:57
Wymień ten przekaźnik i zrób porządek z tą wtyczką do pompy.
Gleszczu - 06-04-2021, 22:17
temat do zamkniecia, brak masy z ecu na przekaznik.
|
|
|