ASX Techniczne - Mam dwa małe problemy z moim ASX 2011
w2rrior - 03-04-2021, 07:33 Temat postu: Mam dwa małe problemy z moim ASX 2011 Pierwszy problem to metaliczny podzwięk układu wydechowego. Mechanik twierdził że to zużyty pierścień uszczelniający. Kupiłem zamiennik wymieniliśmy pierścień i pomogło może na pół dnia. Pomyśleliśmy że wymienimy sprężyny żeby był lepszy docisk i wymieniliśmy ale nie pomogło dalej.
Drugi problem który zauwazylem wczoraj to gdy otwieram w nocy samochód zapalają się światła postojowe i tablicy rejestracyjnej. Nie zawsze zapala mi się podświetlenie rejestracji i lewego światła postojowego. Czy lewy postój tyl jest połączony z podświetleniem rejestracji? Bo nieraz równo 3x migną i gasną. Pali się tylko prawy postój tylny i przód . Błąd pojawia się raz na 5x mniej więcej tzn ze jak zamykam samochod i otwieram to wszystkie światła działają a nieraz tak wyrzuca i gaśnie ten postój lewy i rejestracja.
Proszę bardzo o pomoc
Fredi1 - 03-04-2021, 14:20
Jeżeli chodzi o wydech to raczej bym go ściągnął i nim potrzepał moze się coś oderwalo w środku zazwyczaj katalizator tak dzwoni .A co do świateł to może któraś kostka zaśniedziała albo żarówka , spróbuj oczyścić styki
|
|
|