Problemy techniczne - Elektryk do galanta 2.0 automat mazowieckie
adipaw - 13-04-2021, 18:32 Temat postu: Elektryk do galanta 2.0 automat mazowieckie Witam szanowne grono.
Dawno mnie nie było ale 3 galanty w rodzinie pyrkają
Szukam dobrego fahowca od elektryki bo mam solidny projekt w głowie.
Ktoś poleci?
Bartek - 14-04-2021, 15:30
Elektryka tego samochodu jest prosta jak rozmnażanie się - zdradź jakieś szczegóły tego solidnego projektu
adipaw - 14-04-2021, 17:55
Buggy quad zobaczymy co wyjdzie
Pierwsza sprawa jak bezpiecznie wyciąć w pień instalację zeby chodził silnik i skrzynia i co z sygnałem abs na skrzynię?
Czy skrzynia go potrzebuje?
Skąd taki gal bierze sygnał prędkości? Czujniki abs?
Co jak wyleci abs do kosza?
Bartek - 15-04-2021, 14:42
ABS nie jest potrzebny d szczęścia skrzyni - ma własny czujnik prędkości (i to nawet 3 szt. jeżeli to automat).
Do życia silnika i skrzyni potrzebna jest wiązka B (+ jeżeli planujesz zegary, to część wiązki wnętrza i deski, ale to dosłoenie parę kabli, więc do pociągnięcia, co potrzebne), reszta to detale do wystrugania. Rozplatasz wiązkę B i zostawiasz tylko potrzebne sygnały - robiłem to wielokrotnie przy swapach różnych - i zaplatasz z powrotem - wieczór zabawy jak nie musisz wiązki przedłużać (raz musiałem, więc było to znacznie dłużej ). Schematy wszystkich roczników/modeli dostępna są w Sieci - moja rada - drukujesz sobie taki schemat i sygnał po sygnale zaznaczasz co już poprowadziłeś.... kończysz jak nie zostanie żadna niezakreślona linia. Wszystkie tak zrobione instalacje działały od strzała.... a było ich kilka.....
adipaw - 15-04-2021, 17:59
Dobre wieści.
Jeszcze pytanie bo nie mam pewności co do przełożenia 4 biegu i głównego skrzyni automat.
Czy dysponuje kolega taką wiedzą?
Jaki koszt za zrobienie wiązki? Wypruwam całe flaki a ty kroisz wiązkę bez przedłużania.
Bartek - 19-04-2021, 16:33
Pytasz o EA2? Dla ścisłości podaj rocznik lub jeszcze lepiej symbol skrzyni (to co jest po F4A42)
Nie mam za bardzo czasu na takie akcje teraz, więc nie chciałbym niczego obecywać
|
|
|