To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Elektryk do galanta 2.0 automat mazowieckie

adipaw - 13-04-2021, 18:32
Temat postu: Elektryk do galanta 2.0 automat mazowieckie
Witam szanowne grono.
Dawno mnie nie było ale 3 galanty w rodzinie pyrkają ;)

Szukam dobrego fahowca od elektryki bo mam solidny projekt w głowie.
Ktoś poleci?

Bartek - 14-04-2021, 15:30

Elektryka tego samochodu jest prosta jak rozmnażanie się - zdradź jakieś szczegóły tego solidnego projektu ;)
adipaw - 14-04-2021, 17:55

Buggy quad zobaczymy co wyjdzie :)
Pierwsza sprawa jak bezpiecznie wyciąć w pień instalację zeby chodził silnik i skrzynia i co z sygnałem abs na skrzynię?
Czy skrzynia go potrzebuje?
Skąd taki gal bierze sygnał prędkości? Czujniki abs?
Co jak wyleci abs do kosza?

Bartek - 15-04-2021, 14:42

ABS nie jest potrzebny d szczęścia skrzyni - ma własny czujnik prędkości (i to nawet 3 szt. jeżeli to automat).

Do życia silnika i skrzyni potrzebna jest wiązka B (+ jeżeli planujesz zegary, to część wiązki wnętrza i deski, ale to dosłoenie parę kabli, więc do pociągnięcia, co potrzebne), reszta to detale do wystrugania. Rozplatasz wiązkę B i zostawiasz tylko potrzebne sygnały - robiłem to wielokrotnie przy swapach różnych ;) - i zaplatasz z powrotem - wieczór zabawy jak nie musisz wiązki przedłużać (raz musiałem, więc było to znacznie dłużej :) ). Schematy wszystkich roczników/modeli dostępna są w Sieci - moja rada - drukujesz sobie taki schemat i sygnał po sygnale zaznaczasz co już poprowadziłeś.... kończysz jak nie zostanie żadna niezakreślona linia. Wszystkie tak zrobione instalacje działały od strzała.... a było ich kilka.....

adipaw - 15-04-2021, 17:59

Dobre wieści.
Jeszcze pytanie bo nie mam pewności co do przełożenia 4 biegu i głównego skrzyni automat.
Czy dysponuje kolega taką wiedzą?
Jaki koszt za zrobienie wiązki? Wypruwam całe flaki a ty kroisz wiązkę bez przedłużania.

Bartek - 19-04-2021, 16:33

Pytasz o EA2? Dla ścisłości podaj rocznik lub jeszcze lepiej symbol skrzyni (to co jest po F4A42)

Nie mam za bardzo czasu na takie akcje teraz, więc nie chciałbym niczego obecywać