[04-13]Colt CZx - Maglownica regeneracja?
m_przemek - 18-04-2021, 09:39 Temat postu: Maglownica regeneracja? Witam. Wczoraj wyjeżdżam z "CPN-u" i przy próbie skrętu tylko głośne terkotanie kierownica sztywna jak wuj. Po zgaszeniu silnika da się kierownicą kręcić, ale słychać ww terkotanie mniejsze niż po uruchomieniu silnika podejrzenie pada na maglownicę i tu moje pytania bo colcik został na stacji paliw i czeka na lawetę:
Może ktoś miał w/w usterkę w swoim colcie?
Może to tylko silnik wspomagania?
Może ktoś z Was regenerował magiel w colcie i może dać namiar na jakiś warsztat co robi to dobrze bo mi pozostaje tylko regeneracja na allegro?
malyrawi - 18-04-2021, 10:47
U mnie kilka dni temu pojawił się podobny problem. Przy próbie skręcania słychać terkotanie i następuje po chwili zacięcie kierownicy na moment. Też myślę o zakupie/regeneracji maglownicy lub silniczka. Tylko ceny to mają z kosmosu.
m_przemek - 19-04-2021, 17:32
Colcik wrócił do sprawności przyczyną terkotania i usterki było zmielenie plastikowej zębatki w maglownicy przez luz na ślimaku silniczka wspomagania - tak brzmiała diagnoza fachowca.
Maglownicę udało mi się trafić w rejonie używkę z przebiegiem podobno tylko 2000km 2005rok z auta przygniecionego przez drzewo, wygląda jak nowa no i cena też przyzwoita bo 400zł zobaczę ile posłuży. Temat do zamknięcia.
|
|
|