Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Lewarek zmiany biegów.
palesiak23 - 28-04-2021, 17:22 Temat postu: [MSS 1.6] Lewarek zmiany biegów. Witam.
Od ponad tygodnia szukam lewarka do miska, w tej wersji ze wstecznym pod jedynką. Temat spędza mi sen z powiek, jednak chciałbym się podpytać lepiej obeznanych w temacie- czy taki lewarek od Carismy też będzie podchodził?
Uprzedzając pytania, nie chodzi o wyrobione tulejki czy podobne sprawy. Posypała się blokada pod wstecznym, zgubiłem ten drut od blokowania lewarka, pewnie pogubiłem jakieś plastiki i do tego pękła tulejka na samym drążku lewarka (ta ze ściętym jednym bokiem, która zapobiega obracaniu się plastikowej rurki na samym metalowym drążku). Mój mechanik mówi, że trzeba wymienić cały mechanizm lewarka, właśnie ze względu na tą tulejkę która jest wciskana na gorąco. Chyba że ktoś przerabiał temat, i wie że np. sklejenie poxipolem tej tulei zadziała.
mirosi - 30-04-2021, 18:58
z tego co wiem to szukaj od carizmy i volvo v40 części pasują i poszukaj jeszcze na esubaru jest tam dużo części o miśka
palesiak23 - 01-05-2021, 14:06
Właśnie słyszałem że te lewarki od innych aut są inaczej powyginane- wtedy ten sam ruch w kabinie przenosi się na inny ruch drążka.
Póki co kombinuje naprawić ten lewarek co mam- pękła tulejka blokująca obrót plastikowej rurki od wstecznego. Myślę żeby jakoś to skleić, albo naspawać tam trochę spoiwa i cierpliwie wyszlifować całość na kształt tulei. Ktoś może przerabiał podobny temat? Chodzi o tą tuleje która jest na gorąco chyba wsadzania na pręt lewarka, która jest z jednej strony ścięta na płasko, i jest widoczna po zdjęciu mieszka, gałki, sprężyny i rurki do której jest zamontowany drut i mieszek.
|
|
|