Outlander I GEN Techniczne - Pytanie o części do przeglądu oraz polecenie mechanika
GoNzO_32 - 18-05-2021, 08:29 Temat postu: Pytanie o części do przeglądu oraz polecenie mechanika Cześć, czeka mnie pierwszy przegląd po kupnie Outlandera I, więc potrzebuję zakupić trochę części.
Nie znalazłem tu takiego tematu i w sumie mnie to dziwi
-może przydało by się założyć temat z listą polecanych części do przeglądów (oryginalnych i zamienników)
oraz polecanymi mechanikami znającymi się na Outlanderze I i jego specyfice.
A idąc do sedna -czy macie do polecenia mechanika, nie tylko od aut japońskich, ale już nawet stricte od Outlandera I? Chodzi mi o Warszawę i okolice.
Z góry dzięki za pomoc
Bizi78 - 18-05-2021, 10:25
GoNzO_32 napisał/a: | A idąc do sedna -czy macie do polecenia mechanika, nie tylko od aut japońskich, ale już nawet stricte od Outlandera I? Chodzi mi o Warszawę i okolice. |
https://pl-pl.facebook.com/SerwisMitsuManiakow
Co do części, to najlepiej napisz co będziesz potrzebował do serwisu: rozrząd, hamulce, zawieszenie, filtry, itd. to outlanderowcy coś pewnie doradzą albo przekierują do odpowiedniego tematu .
GoNzO_32 - 18-05-2021, 10:37
Super 🙂 Dzięki!
Jaro1974 - 18-05-2021, 11:27
Rozrząd ja mam u siebie na paskach mitsuboshi, rolki koyo, pompa GMB i hydronapinacz Aisin. Z hamulcami a raczej ze spowalniaczami to jest temat rzeka, ale żeby poprawić siłę hamowania to można zastosować tarcze z ASX-a i tutaj trzeba delikatnie przymodzić dodając podkładkę milimetrową pomiędzy jarzmo a piastę, albo zrobić swap na brembo, ale tu są potrzebne już adaptery. Do zawieszenia w outku też lepiej szukać czegoś lepszego, przeważnie chodzi o tuleje w wahaczach tylnych, włożysz coś tańszego to nie pojeździsz na tym za długo. Najlepszą opcją są tuleje firmy febi ewentualnie swag. Można się też pokusić o poliuretany.
ledziu - 18-05-2021, 15:00 Temat postu: Re: Pytanie o części do przeglądu oraz polecenie mechanika
GoNzO_32 napisał/a: | Cześć, czeka mnie pierwszy przegląd po kupnie Outlandera I, więc potrzebuję zakupić trochę części.
Nie znalazłem tu takiego tematu i w sumie mnie to dziwi
-może przydało by się założyć temat z listą polecanych części do przeglądów (oryginalnych i zamienników)
oraz polecanymi mechanikami znającymi się na Outlanderze I i jego specyfice.
A idąc do sedna -czy macie do polecenia mechanika, nie tylko od aut japońskich, ale już nawet stricte od Outlandera I? Chodzi mi o Warszawę i okolice.
Z góry dzięki za pomoc |
Jak od praskiej strony i ot1 to daj sygn.na pw
|
|
|