[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dziwne bicie podczas jazdy
Wojno - 23-05-2021, 00:36 Temat postu: Dziwne bicie podczas jazdy Lancer 2008 2.0Did
Witam, może ktoś miał podobny problem :
-podczas jazdy przy około 50km/h i ponad 100 km/h auto dostaje bicia nadwozia wg mnie wychodzi to z któregoś koła ale z którego nie potrafię tego sam ocenić.
-nie mam bicia na kierownicy przy hamowaniu za to mam dziwne uczucie że któreś z kół hamuje inaczej bo przy małej już prędkości wyhamowując wprowadza go w takie bujanie(hamuje puszcza hamuje puszcza)
Koła wywarzone
Felgi proste
Byłem na stacji diagnostycznej na szarpakach gość nic nie znalazł w zawieszeniu
Mechanik powymieniał mi przeguby i mówi że możemy wymieniać dalej tylko czy jest sens
Może ktoś miał podobną sytuację bo mija się z celem wymienianie po kolei tarcz piast łożysk zacisków .... Itp
Z góry dzięki za odpowiedź!
HUGIO - 23-05-2021, 09:40
Wojno napisał/a: | za to mam dziwne uczucie że któreś z kół hamuje inaczej |
No to trzeba sprawdzić bicie tarczy i piasty (miernikiem zegarowym) oraz prowadnice i tłoczki, czy nie są zapieczone . Osobiście zacząłbym od sprawdzenia prowadnic w zaciskach z tyłu (a dokładnie tej prowadnicy, której wykręcenie blokuje przewód hamulcowy), one często się zapiekają w Lancerach, w konsekwencji czego klocki ścierają się pod skosem. Można to sprawdzić bez odkręcania tego przewodu, wykręcając dolną prowadnicę i wypychając zacisk z górną prowadnicą z jarzma.
Hishi - 23-05-2021, 15:12
Proponuję sprawdzić też opony. Miałem kiedyś takie zjawisko i okazało się, że w jednym miejscu opony jest lekkie wybrzuszenie - praktycznie niewidoczne.
|
|
|