[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY2A 1.5] Problem ze stukaniem z przodu samochodu
selvmords - 12-06-2021, 19:31 Temat postu: [CY2A 1.5] Problem ze stukaniem z przodu samochodu Witam, piszę z problemem stukania podczas gwałtownego dodania gazu lub występuje także podczas wbicia biegu i puszczeniu sprzęgła. Dodatkowo podczas schodzenia z 3 tysięcy obrotów słychać buczenie (czasem stukanie) dochodzące z przodu samochodu. Również podczas powolnego puszczania sprzęgła na wstecznym biegu silnik bardzo mocno grzechota i klekocze.
Moim pierwszym przypuszczeniem były poduszki silnika, ale silnik się nie rusza.
Silnik chodzi równo, nie słychać nic bez wbitego biegu.
Pacjent to Lancer 1.5 2009r
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Fred.X - 13-06-2021, 09:21
Stacja diagnostyczna i będzie wiadomo, a tak to wróżenie z fusów , łączniki stabilizatora ? , gumy stabilizatora ? drążki kierownicze ? itp, itd
selvmords - 13-06-2021, 14:16
Fred.X napisał/a: | Stacja diagnostyczna i będzie wiadomo, a tak to wróżenie z fusów , łączniki stabilizatora ? , gumy stabilizatora ? drążki kierownicze ? itp, itd |
Wolałem zapytać, może ktoś miał kiedyś podobnie i nie musiałbym latać do mechaników.
Fred.X - 13-06-2021, 15:11
U mnie stukał lewy drążek kierowniczy, ale też byłem u diagnosty , zapłacisz 20 zł albo nic zależy na kogo trafisz
selvmords - 21-06-2021, 09:36
okazało się to być łożyskiem lewego koła
[ Dodano: 21-06-2021, 12:33 ]
Jednak okazało się, ze przegub był luźny i przez to strzelało, ale niestety zepsuty przegub uszkodził łożysko koła
|
|
|