To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - W sprawie ubezpieczeń!!

Anonymous - 20-04-2007, 11:31
Temat postu: W sprawie ubezpieczeń!!
Panowie!
sprawa taka: ostatnio musiałem ubezpieczyć swego Miśka, muszę niestety amoże stety płacić za pełny pakiet bo część fury należy do Banku. Od 3 lat robiłem to w PZU i w zeszłym roku policzyli mi za OC, AC i NW +Assistance 1770zł (cóż taki lajf!). Ale w tym roku pomimo 3 letniej bezszkodowej jazdy mnie zamurowało: kwota do zapłaty: 2450zł!!
Tak wiec alternatywa... co ?/ Link4 czy jaki inny diabeł?
Podjechałem do Alianza tam mi agent (który był znajomym znajomego) policzył mi po upustach 2300zł (no przynajmniej na olej by zostało). Ale, Ale!!!!!! Na stronie internetowej Allianzu mają usługę Direct z kalulatorem i ewentualnyą możliwością załatwienia tego online...
I tu dochodzę do sedna sprawy... otóż, moi mili Mitsuzapaleńcy.... wyszło do zapłaty 1540zł!!!
jeśli ktoś z Was ma ten problem to radzę spróbować.... może też tu jest furtka na zaoszczędzenie kilku złotych
pozdrawiam serdecznie całą naszą społeczność Mitsumaniakową!!
jb

JCH - 20-04-2007, 12:45

Dostałem niedawno mailem reklamę Link4 - mniej, więcej takiej treści: "masz zniżkę na OC my damy Ci też zniżkę na AC - sprawdź u nich. Druga opcja to Supermarket Ubezpieczeń w mBanku - ale trzeba być klientem mBanku - do wyboru kilka ofert + reklama o ubezpieczeniu 10% taniej niż gdzie indziej.
Anonymous - 20-04-2007, 13:07

ja tez powaznie myslę o zmianie ale jeszcze nie szukalem innych.narazie pzu space star rocznik 2004 oc,ac,nw=2.231pln w tym znizka.suma ubezpiecz=37600!!!
jakby ktos był mocno w temacie konkurencji to dajcie znac.

Anonymous - 20-04-2007, 14:28

Arek!!
wejdź sobie na https://www.allianzdirect...ntrollerServlet
oni maja chyba jakis błąd w systemie bo wychodzi naprawdę niżej :)
jb

gulgulq - 20-04-2007, 14:28

Ja jak zwykle HESTIA
11 letnia Carisma 1.6 , wartość ubezpieczenia 11000 zł,
wszystkie zniżki plus zniżka za pakiet (auto+dom) plus zwyżka za wiek auta

OC - 209 zł
AC - 300 zł

Firebee - 20-04-2007, 16:45

ostatnio ubezpieczzalem Punciaka w PZU na AC - kosztowalo mnie(ojca:) ) 300zł na rok bez zadnych znizek (PZU jako jedyne podobno daje mozliwosc wykupienia AC tylko i wylacznie od kradziezy) - wartosc auta - 15tys
pozdrawiam

Hubeeert - 20-04-2007, 20:25

Jacolek, fajny temat ale nie tu ;-)

Przenioslem

Anonymous - 21-04-2007, 07:45

luzik!!:)

[ Dodano: 21-04-2007, 07:48 ]
jeszcze tylko słówko dlaczego Wam szanowni koledzy o tym piszę... w tym samym czasie kolega ubezpieczał Focusa, również w Allianzie.... auto nieco młodsze, ale cena znowu ponad 2tys. chociaż robił to przez directa
myślę, że po prostu warto poświęcić chwilkę na wypełnienie tam formularza, który wyceni wartość ubezpieczenia.... właśnie jakoś dla Miska wyszło sympatycznie nisko :)
pozdrawiam

Karwoś - 21-04-2007, 08:54

Ja we wtorek jadę ubezpieczać - wcześńiej z ubezpieczeniem Domku wychodziło 940 za OC i NNW - ciekawe ile teraz wyjdzie - za AC to się boję pytać nawet :( . Oszaleli z tymi podwyżkami.
sla - 21-04-2007, 15:42

Ja też ubezpieczałem się w PZU ,ale postanowiłem sprawdzić ceny i warunki w innych firmach. Najtaniej jest w Link4, ale mają kilka haczyków, w wielu przypadkach mogą odmówić wypłaty z AC. Ubezpieczyłem w AXA w najwyższym pakiecie. Zapłaciłem 2800.W PZU chcieli 3900.
Karwoś - 21-04-2007, 18:46

Obliczylem AC w Alianz - mazda - 10500zł :)Niezła cena - to nie błąd - dziesięć tysięcy :)
Anonymous - 21-04-2007, 22:53

Witam,

Panowie, mała kryptoreklama :wink: Ale skoro pytano o namiary...
Na stronie www.PakietMitsubishi.pl oferujemy pakiet OC/AC/NNW/Assistane i Zielona Karta dla Miśków do 7-ego roku. Sprzedają go też praktycznie wszystkie autoryzowane salony.

Nie gwarantuję, że ZAWSZE bedzie taniej niż u konkurencji ale w wielu przypadkach powinno. A jeśli nie, to popracujemy nad tematem. Pracujemy tez nad "bonusami" dla Mitsumaniaków :)

Starsze autka też wchodzą w grę, choć cena i warunki nie bedą juz tak atrakcyjne :(

Anonymous - 23-04-2007, 09:27

Ja za OC mojego pierwszego autka zapłaciłem 2010zł w Cigna STU :/ Prawko 0 lat, poniżej 25 lat, żadnych zniżek, a musiałem je zarejestrować na siebie z racji, iż wykorzystuje je w mojej firmie.
Anonymous - 24-04-2007, 14:46

Ja również mam ubezpieczenie w Cigna STU. Obecnie tylko OC+NW za 312 zł. Prawko od 5 lat, wiek powyżej 25. Silnik 2,5.
JCH - 26-04-2007, 23:34

Rado101 napisał/a:
Panowie, mała kryptoreklama :wink: Ale skoro pytano o namiary...
Na stronie www.PakietMitsubishi.pl oferujemy pakiet OC/AC/NNW/Assistane i Zielona Karta dla Miśków do 7-ego roku.......
Taaa ... I gdzie oferta dla mnie :?:
Zgodnie z tym co na stronie jest napisane wysłałem zapytanie i ..... e c h o :shock: :butthead:
Taka mała antyreklama.....