To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Ciemny wyświetlacz na konsoli środkowej/Rockford

SORG - 28-06-2021, 18:23
Temat postu: Ciemny wyświetlacz na konsoli środkowej/Rockford
Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc z góry przepraszam za brak forumowej ogłady. Od miesiąca mam Outlandera II z 2008 roku. Przeszukałem forum ale nie mogę nigdzie znaleźć tego tematu, przewertowałem też instrukcję załączoną do pojazdu i nadal nie mam pojęcia jak rozwiązać ten błahy problem.

Czy jest gdzieś magiczny przycisk lub jakieś ustawienie, które pozwoli rozjaśnić wyświetlacz radia przy włączonych światłach mijania/pozycyjnych.

Auto nie jest wyposażone w światła dzienne więc do jazdy zapalam światła mijania, wtedy automatycznie podświetlenie gaśnie i w słońcu nic nie widać na wyświetlaczu.

Gdy zgaszę światła wszystko wraca do normy. Oczywiście przyciskiem przy zegarach rozjaśniłem wyświetlacz na maksa.

Próbowałem też jeździć w trybie AUTO ale nic to nie zmienia. Outka poprzednik sprowadził z Niemiec.

msokol - 13-07-2021, 16:49

Niestety - ten problem nie jest raczej do rozwiązania bez montażu świateł do jazdy dziennej.
Też wkurzała mnie słaba jasność. Po wyłączeniu świateł było idealnie, po włączeniu już nie.
Głównie z tego powodu chciałem zamontować światła dzienne, ale wcześniej zmieniłem radio na takie z androidem.

SORG - 14-07-2021, 17:52

Dzięki za info, zainstaluję światła dzienne.