Outlander Ogólne - [II 2.2 DID] Problem z otwieraniem keyless
Damiano11 - 11-07-2021, 22:13 Temat postu: [II 2.2 DID] Problem z otwieraniem keyless Witam jestem nowy na forum . Kupiłem niedawno outlandera 2 lift 2010 rok 2.2 did 156km w automatycznej skrzyni biegów. Sprowadzony z Włoch.
Wcześniej miałem.a6 c6 3.0 tdi ale ze rodzina juz 4 osobowa wiec zaszła decyzja o zmianie na coś pakowniejszego .
Niestety mam problem z otwieraniem bezkluczykowhm. Zamyka się na przycisk w klamce ale niestety nie chce się otworzyć po złapaniu za klamkę kierowcy i pasażera. Otwiera się tylko albo z pilota albo na klamkę bagaznika. W czym może być problem nie działania czujników w klamkach? Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi
[ Dodano: 16-07-2021, 20:41 ]
Nikt niema żadnego tropu gdzie zacząć szukac
m4rud3r - 01-08-2021, 05:27
U mnie w O2 FL 2010 działa to tak:
- otwarcie / zamknięcie z pilota
- otwarcie / zamknięcie z przycisku w drzwiach kierowcy lub pasażera
- jak łapię za klamkę bagażnika
Otwarcie po chwyceniu za klamkę miałem w poprzednim O2 z 2008 roku.
Na pewno masz w swoim otwarcie po chwyceniu za klamkę ?
Damiano11 - 18-08-2021, 23:22
m4rud3r napisał/a: | U mnie w O2 FL 2010 działa to tak:
- otwarcie / zamknięcie z pilota
- otwarcie / zamknięcie z przycisku w drzwiach kierowcy lub pasażera
- jak łapię za klamkę bagażnika
Otwarcie po chwyceniu za klamkę miałem w poprzednim O2 z 2008 roku.
Na pewno masz w swoim otwarcie po chwyceniu za klamkę ? |
Wydaje mi się że mam tą opcję ponieważ widać na klamkach od wewnątrz czujniki przykręcone więc raczej jest ta opcja. A na guziku w klamce tylko sir zamyka właśnie i niechce się otworzyc
Muciek - 06-09-2021, 18:45
W O2 po lifcie:
- otwarcie poprzez chwycenie za klamkę (wystarczy nawet palcem, palcami przejechać, dotknąć wewnętrznej strony klamki),
- zamknięcie poprzez naciśnięcie gumeczki,
- jeśli chodzi o bagażnik to otwarcie poprzez chwycenie za rączkę a zamknięcie poprzez gumkę obok,
- o pilocie nie wspominam bo to wiadomo.
Na początek może spróbuj wyczyścic klamkę i zamiast ją mocno łapać, otwierać to spokojnie wyczuć gdzie jest ten czujnik.
Damiano11 - 17-09-2021, 07:13
Dziękuję bardzo za odpowiedz . Niestety czyscilem klamke i to nic nie pomoglo nie chce dzialac właśnie. A fajna opcja to jest i fajnie by było jakby działalo. Niestety w pobliżu niema elektryka który by sir chciał tym Zając.
Potargany - 13-02-2022, 20:46
Damiano11 napisał/a: | Dziękuję bardzo za odpowiedz . Niestety czyscilem klamke i to nic nie pomoglo nie chce dzialac właśnie. A fajna opcja to jest i fajnie by było jakby działalo. Niestety w pobliżu niema elektryka który by sir chciał tym Zając. |
a może poprzedni właściciel celowo wyłączył żeby mu samochód nie odjechał, coś takiego wiem że się robiło ?
Damiano11 - 23-03-2022, 22:13
No niestety nie działa nikt w okolicy nie da rady ogarnąć tego
Bizi78 - 23-03-2022, 23:08
Pogadaj z Tokyo, daleko na Śląsk nie masz.
Potargany - 23-03-2022, 23:16
Damiano11 napisał/a: | No niestety nie działa nikt w okolicy nie da rady ogarnąć tego |
Pogadaj z Tokyo, PRAWDOPODOBNIE MASZ CELOWO WYŁĄCZONE BEZDOTYKOWE otwieranie ŻEBY CI SAMOCHODU NIE UKRADLI !!!!!
|
|
|