ASX Techniczne - [1.8DI-D] Problem ze spryskiwaczem reflektorów.
nsk1 - 13-07-2021, 14:10 Temat postu: [1.8DI-D] Problem ze spryskiwaczem reflektorów. Witam
Od paru dni użytkuje ASX, dla mnie to wycieczka w nieznane, to mój pierwszy Japończyk, ale do rzeczy powiedzcie mnie proszę jak korzystać z układu spryskiwaczy reflektorów. Zastosowałem się do instrukcji ustawienia wycieraczek na funkcje auto, dalej idąc przełącznik świateł też tryb auto, zbiornik płynu uzupełniony. Przycisk w lewej manetce choć sugeruje wzbudzanie tego ustrojstwa nie reaguje. Wykonałem, diagnostykę komputerową, która nie pokazała nic (możliwe, że inne użądzenie czy program diagnostyczny pokazał by problem, ja wykonałem to na Delphi taki akurat miałem dostępny) Nie chce rozbierać przodu, żeby dostać się do pompki i przewodów, może inna diagnostyka albo nie wykonuje jakiejś czynności żeby to uruchomić. Dodam jeszcze, że przewody szczelne.
Laknat - 13-07-2021, 16:05
U mnie działa albo jak naciskam ten przycisk albo jak spryskuje szybę. I nic nie ustawiam dodatkowo. Może w komputerze masz wyłączone?
nsk1 - 13-07-2021, 16:55
Musze jeszcze raz przestudiować opcje, bo widziałem tam funkcje pracy wycieraczek, ale nie rzuciło mnie się w oczy nic związanego coś typu "headlight washer" idę od razu do auta, bo nie daje mnie to spokoju.
[ Dodano: 13-07-2021, 17:06 ]
Nie widzę tam, żadnej funkcji związanej z tymi spryskiwaczami. Sprawdzę samą pompkę w takim razie, ale czekam na dalsze sugestie:-)
Manola - 14-07-2021, 07:24
Witam
Przy dłuższym przytrzymaniu funkcji spryskiwacz, czyli manetka do kierownicy podciągnięta po chwili lekko dłuższej powinna się włączyć funkcja spryskiwacza reflektorów.
Jeżeli włączasz i chwilowo tylko podciągniesz manetkę do kierownicy z reguły włącza się tylko spryskiwacz szyby.
żadnych dodatkowych ustawień nigdy nie dotykałem.
nsk1 - 16-07-2021, 22:15
Sprawa załatwiona. Miałem chwile czasu i sprawdziłem bezpiecznik. Bezpiecznik nr6 w komorze silnika był trafiony, wymieniony i wszystko działa. Pozdrawiam
|
|
|