To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma 1,6 pilne!

Anonymous - 20-04-2007, 20:25
Temat postu: Carisma 1,6 pilne!
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2575825

Witam. Panowie przeczytałem tutaj sporo postów odnośnie miśków i kieruję do Was gorącą prośbę o wypowiedź co do tego auta.

Jutro z rana jadę je sprawdzić więc proszę napiszcie mi w strzeszczeniu na co mam zwrócić szczególną uwagę. Planuję oddać je na stację kontroli pojazdów do sprawdzenia ale wiadomo oni mi o np. rdzy gdzieś tak nic nie powiedzą.

Za poświęcony czas z góry dziękuję.

Anonymous - 20-04-2007, 20:37

Muszę przyznać, że wygląda całkiem fajnie. Ciekawo dlaczego taka cena. Dziwi mnie również kontrola trakcji na wyposażeniu - nie słyszałem aby ktoś na forum miał taki bajer w Carismie w pierwszych latach produkcji - proszę poprawcie jeśli się mylę.

Jeśli chodzi o rudą to sprawdź tylną klapę oraz miejsca tuż za przednimi kołami (miejsce gdzie syka się chlapacz z błotnikiem - bodajże Stanik u siebie nie dawno w tych miejscach zauważył rudą.

Zobacz jeszcze czy nie ma wody w bagażniku tam gdzie jest koło zapasowe. Tylną wycieraczkę i inne pierdółki którymi możesz zbić cenę, która i tak jest niska.

Matejko - 20-04-2007, 20:43

dany642 napisał/a:
proszę poprawcie jeśli się mylę.

nie mylisz tymbardziej ze szyby w korbce

no i tez jakos nic szczegolnego nie zauwazylem, moze tylne prawe drzwi albo zdjecie takie

Anonymous - 20-04-2007, 21:02

ok czyli rozumiem że sprzedawca nie wie co sprzedaje skoro autko nie ma kontroli trakcji a wypisuje że ma - szkoda bo szczerze to się ucieszyłem :(

ok ale zacznijmy od początku (bałem się że nikt mi nie odpowie więc na szybko zamieściłem posta). Rozmawiałem ze sprzedawcą i auto jest takie tanie ponieważ na kilkanaście aut jakie posiada o tego nikt się nie pytał i nikt się nim nie interesował. Stoi mu i blokuje sprowadzenie kolejnych. Auto wystawione było tydzień temu na allegro z kwotą o 1000zł wyższą ale z uwagi na małe zainteresowanie chce się go pozbyć.

Obserwowałem je już wcześniej ponieważ zaintersowany jestem takowym samochodem. Jutro z rana jadę go zobaczyć, przetestować i chcę go zabrać na przegląd techniczny gdyż to chyba najlepsza opcja aby je sprawdzić. Już wiem gdzie mam wypatrywać ognisk korozji, czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? 8)

---------

Jeśli chodzi o tylne drzwi to odbija się w nich jakaś postać, ja nie dostrzegłem w nich jakiegoś wgniecenia.

------------

Jeszcze jedno, Panowie jakie to ma osiągi? chodzi mi o koniki bo szczerze to wiem tylko tyle że jest 6 wersji carismy z silnikiem 1,6 a ja nie dopytałem która to dokładnie jest. Gapa ze mnie :(

Matejko - 20-04-2007, 23:47

co za roznica ktora jak wszystkie 1.6 jezdza tak samo;
o tylne drzwi nie chodzi ze ktos sie odbija tylko jakby byly krzywe, a jesli sprzedawca ci powiedzial to co powiedzial, to moze byc cos nie tak z autkiem;

jakcos to miedzy 10 a do po 14 jestem jutro w poznaniu, moge pomoc obejrzec,
o 14 jest maly spot (o ile ktos oprocz mnie sie zjawi) pod ikea, dasz rade to podjedz tym autem rzuce okiem, lub ewentualnie wez je gdzies na franowo na sprawdzenie to podjade pomoge obejrzec wczesniej, bo tak to nie zabardzo chce mi sie gdzies smigac po poznaniu,
tel do mnie jakcos podaje na pw :)

stanik - 21-04-2007, 00:40

miejsca rdzy, to przy swiatelkach od tylnej rejestracji (o ile wiem to jest to nieocynkowane miejsce i dlatego jest dosc podatne na rdze) oraz tak jak bylo pisane przy przednich chlapaczach (fotki w wątku o moim autku). Ale jesli to jest sprowadzone autko to raczej nie powinno miec takich problemow. Zreszta nawet z tych egzemplarzy ktore u nas jezdza wynika ze jedne maja rdze inne nie i w sumie nie wiadomo czemu taka roznborodnosc :) Aha, jeszcze jedno miejsce z rdza, to po podniesieniu tylnej klapy od bagaznbika na tylnej belce miedzy zderzakiem a dziura od bagaznika. Tak tez mam male ogniska rdzy. I wszystkie te ogniska to nie to ze ostatnio zauwazylem, powiedzmy ze od roku, moze dwoch juz z nimi walcze.

A jeszcze jedno moje spostrzezenie. Czy to naturalne ze w najubozszej w sumie wersji sa lusterka pod kolor?

Pozdrawiam

Anonymous - 21-04-2007, 08:16

Witam.

Z tego co kojarze, warto jeszcze zobaczyc czy nie ma rdzy przy czujniku otwarcia drzwi (ktos juz o tym wspominal? Jesli tak to wybaczcie).

Wlasciwie auto kosztuje male pieniadze i nawet jesli bylo lekko pukniete, to wydaje mi sie, ze warto sie nim zainteresowac. W srodku jest zadbane z tego, co widze.

Aha, no i te lusterka faktycznie dziwne, bo wesja niestety uboga.

Pozdrawiam.

Anonymous - 21-04-2007, 16:30

Witam, autko stoi już pod moim domem :) więc macie kolejnego przedstawiciela, żeby nie napisać członka klubu :)

Serdecznie chciałem podziękować forumowiczowi Matejko którego skutecznie męczyłem dziś telefonami:) Dziękuję :)

Chciałem podziękować również pozostałym osobom za odzew i pomoc :)

A teraz jak na nowego przystało zapraszam do następnego tematu :)
http://www.mitsubishi-gra...p=149453#149453

Pozdrawiam 8)

Matejko - 22-04-2007, 09:37

Xecutioner napisał/a:
atejko którego skutecznie męczyłem dziś telefonami:)

Nie ma problema, miales tylko cholerne szczescie ze jak zadzwoniles po tej 7-mej rano to juz nie spalem, bo obudzonyto nie bylbym zbyt mily :) fajnie ze sie udalo kupic dobre auto za bardzo dobra kase

Chooper - 22-04-2007, 11:25

Xecutioner napisał/a:
A jeszcze jedno moje spostrzezenie. Czy to naturalne ze w najubozszej w sumie wersji sa lusterka pod kolor?

Tanpit napisał/a:
Aha, no i te lusterka faktycznie dziwne, bo wesja niestety uboga.

nie mylicie się....powinny być czarne :!:

kikan - 10-05-2007, 11:24

http://home.mobile.de/SID...111111258314519

ta chyba warto by bylo sie zainteresowac

Anonymous - 10-05-2007, 21:20

kikan napisał/a:
http://home.mobile.de/SIDOwKWemGnK7IILhfmJ93-Xg-t-vaNexlCpHpIsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11NhomepageSearchJ1178792004A1A1F503214NhomepageSearchD5000B-4O-t-vpL~BmPA1B20z-t-vQuVb_X_Y_x_yaIsO~BSRA6CEGNJinHomepageA0A0A0A0F503214A2/cgi-bin/da.pl?bereich=all&language=de&sr_qual=EGN&id=11111111258314519

ta chyba warto by bylo sie zainteresowac

Można jaśniej?