To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Nie działa wyłączenie przeciwmgielnych z manetki

adek - 06-09-2021, 11:32
Temat postu: Nie działa wyłączenie przeciwmgielnych z manetki
Witam,
problem pierdołowaty i dlatego bardziej denerwuje. Zauważyłem przypadkowo, że jeśli włączę teraz przeciwmgielne (przednie czy tylne bez różnicy) to nie mogę ich wyłączyć tym samym sposobem czyli ringiem w manetce. Kręcę nim w dół na OFF i zero reakcji.
Jedyne rozwiązanie to wyłączenie zapłonu albo wyłączenie wszystkich świateł i ponowne włączenie.
Wcześniej jak sobie sprawdzałem to było normalnie - kręciłem ringiem w górę i dół a światła reagowały.
Testowałem na światłach pozycyjnych oraz na mijania (nie na AUTO) / nocą i za dnia - cały czas to samo, brak reakcji na przekręcenie ringa w pozycję OFF.
ASX 2019 1,6 117KM

[ Dodano: 17-09-2021, 16:48 ]
Pomogła wymiana całego switcha z manetkami (lewa+prawa)

Można zamykać

pitt63 - 17-09-2021, 17:27

Fajnie, że udało się już naprawić. Pochwał się jednak, czy na gwarancji czy też odpłatnie usunięto usterkę i jaki jej koszt?
adek - 18-09-2021, 18:49

Poszło na gwarancji :)
Z tego co usłyszałem to już był taki jeden przypadek i wtedy zamówiona została tylko lewa manetka ale okazało się, że dalej był problem więc pomogła wymiana całego tzw. switcha.

btw. tylko przez przypadek zauważyłem, że przestał mi działać wyłącznik przeciwmgielnych bo chciałem sprawdzić jak doświetlają jezdnie. Jego awaria w żaden inny sposób się nie objawiła.