To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Drgania na D i R automat

puzono - 15-09-2021, 07:21
Temat postu: [3.2 DID] Drgania na D i R automat
Cześć mam problem z moim Pajero.
Automat na pozycji P i N pracuje bardzo przyjemnie, natomiast kiedy zmieniam na D lub R i jest wciśnięty hamulec, to pojawiają się mocne drgania odczuwalne w kabinie (jakby pulsacyjne) kiedy wciskam gaz i auto zaczyna jechać to drgania ustępują, potem jak dojeżdżam do świateł i wciskam hamulec to znowu pojawiają się drgania. Najmocniejsze są po długiej jeździe w mieście. Obroty na takim postoju trzyma równo 900. Od czego zacząć szukać przyczyny? Bardziej prawdopodobne poduszki pod silnikiem i skrzynią, czy może coś z automatem może się dziać?
Dzięki za wszelką pomoc pozdrawiam.

Krzyzak - 15-09-2021, 09:13

A może ten typ tak ma? - w moim Galancie też czuć wibracje na D lub R.
Sprawdziłbym, bo nie mam doświadczenia z Pajero, czy inne egzemplarze mają podobnie.

zbyszekm2 - 20-10-2021, 09:28
Temat postu: Re: Drgania na D i R automat
puzono napisał/a:
Cześć mam problem z moim Pajero.
Automat na pozycji P i N pracuje bardzo przyjemnie, natomiast kiedy zmieniam na D lub R i jest wciśnięty hamulec, to pojawiają się mocne drgania odczuwalne w kabinie (jakby pulsacyjne) kiedy wciskam gaz i auto zaczyna jechać to drgania ustępują, potem jak dojeżdżam do świateł i wciskam hamulec to znowu pojawiają się drgania. Najmocniejsze są po długiej jeździe w mieście. Obroty na takim postoju trzyma równo 900. Od czego zacząć szukać przyczyny? Bardziej prawdopodobne poduszki pod silnikiem i skrzynią, czy może coś z automatem może się dziać?
Dzięki za wszelką pomoc pozdrawiam.

jeśli na postoju na musisz trzymać mocno hamulec i wtedy szarpie Moze za to odpowiadac pompa wtryskowa