To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Moduł komfortu - brak kierunków przy otwieraniu z pilota

Gelwin - 27-10-2021, 12:14
Temat postu: Moduł komfortu - brak kierunków przy otwieraniu z pilota
Witam

Gdy kupiłem Outlander a, to przy zamykaniu z pilota samochodu nie mrugają kierunki, ani przy otwieraniu, sprawdziłem moduł komfortu i zauważyłem że jest gniazdo a nie ma wtyczki podłączonej, nie wiem od czego to jest, wysyłam zdjęcie proszę o pomoc, brak również dwóch przekaźników.

https://zapodaj.net/3ef0a4c362e35.jpg.html

msokol - 27-10-2021, 17:24

Nie wiem jaki masz alarm. Ja kiedyś klikając, jak szympans guziki na pilocie przestawiłem sobie opcje. Wcześniej miałem mrugnięcie kierunków przy otwieraniu, a przy zamykaniu kierunki i jeden sygnał.

Później skumałem, że coś namieszałem i dalej począłem kilkać. W końcu wszystko sobie wyłączyłem.

Pomógł kolega Tokio i podpowiedział co mam zrobić, żeby jeszcze raz wszystko zaprogramować. W sumie, to przywróciłem do ustawień domyślnych i jest, jak poprzednio.

Gelwin - 28-10-2021, 10:57

A masz może instrukcje jak to zaprogramować?
msokol - 28-10-2021, 11:43

Nie pamiętałem, bo robiłem to 4 lata temu, ale udało mi się odszukać post tokyo.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1021020&highlight=#1021020

str3 post 5.

Tak, jak napisałem, nie wiem, jaki masz alarm - Najlepiej skontaktuj się z tokyo.

Bzyk_R1 - 28-10-2021, 20:28

W 1 generacji alarm nie ma nic wspólnego z modułem centralnego zamka. Ten drugi właśnie steruje zamykaniem oraz miganiem kierunków. 2 razy zamykanie, 1 raz otwieranie.

U Ciebie brakuje 1 przekaźnika MR538851 (2 od góry) i wtyczka po lewej jest wypięta. U mnie też nie ma 4 przekaźnika od góry.

Gelwin - 12-11-2021, 17:56

A od czego jest to gniazdo po lewej stronie, bo brakuje mi kabla i nie wiem jaki trzeba kupić, kupiłem przekaźnik ale dalej nic się nie zmieniło