To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - szpila od felgi

Anonymous - 22-04-2007, 10:13
Temat postu: szpila od felgi
Witam wszystkich
Mam problem, i o dziwo nie z moim miśkiem :P ale z corollą żony... Przy zmianie opon wyszło, że szpila od mocowania felgi w tylnim kole (są bębny) ukręciła się, było to wszystko tak zardzerwiałe, że nie wytrzymało coś??? Szpila kręciła się wraz z nakrętką. Nie było wyjścia i majster upiłował tą szpilę tarczą i teraz koło jest tylko na trzech szpilach. Muszę kupić teraz taką szpilę i ją jakoś zamocować. Czy taki towarek to tylko w ASO? No i najważniejsze jak to cholerstwo zamocować, czy miał ktoś już podobną sytuację? Będę wdzięczny za pomoc, nie mam pojęcia co z tym zrobić, co gorsza oponiarz też nie bardzo wiedział....
Pozdrawiam

Chooper - 22-04-2007, 11:15

to lichy oponiarz.

musisz zdemontować bęben na początek to ukarze Ci się cała piasta koła ze szczękami. nie wiem jaki jest "dostęp od tyłu" ale wybij jedną z pozostałych i udaj się do jakiegokolwiek sklepu z częściami, ew większego składu opon to sobie dobierzesz.

Anonymous - 22-04-2007, 12:12

A jak już kupię to jak się te szpile mocuje? Tu nie mam pomysłu...
Matejko - 22-04-2007, 12:18

bylo kurcze wpisz w szukaj
szpilka ma scieta koncowke wiec mozesz ją wsadzic w otwor i dociagnac nakretka od kol

Chooper - 22-04-2007, 12:23

nabija się od tyłu (mają odpowiedni łepek , który wchodzi w swoje miejsce i niektóre drobniutki wieloklin, który dodatkowo je unieruchamia