Nasze Miśki - Black O1T by eldorado
eldorado - 28-11-2021, 07:55 Temat postu: Black O1T by eldorado Powitać, po paru latach spędzonych z audi tt 8n, postanowiłem ją sprzedać. Naszła mnie chęć na coś większego. Na początku miała to być benzyna z większą paką np jakiś kangur, partner na zasiadki karpiowe, potem mocna benzyna V6 w kombi. Wyszło jak wyszło, suv z napędem na 4 łapy z mocną benzyną z nowiutkim gazem . Auto zakupione od brata ciotecznego (który sprowadził go 2 miesiące wcześniej z NL)
Tu nie ma co pisać za wiele; 2.0T (jeszcze seria), 2005r, 218tys przebiegu, fele 18 cali
Turbocbr - 28-11-2021, 13:11
Hejka . Witamy w gronie poturbowanych
lolo.lolo - 28-11-2021, 17:00
oooo tak witamy w gronie poturbowanych ...
jakieś mody będą ... ?
Bzyk_R1 - 28-11-2021, 21:08
Witamy w gronie posiadaczy O1T. Niby seria ale ma parę bardzo fajnych i rzadkich smaczków niech się sprawuje i czekamy na opisy działań.
eldorado - 03-12-2021, 21:12
Powitać, powitać
Nic nie pisałem bo miałem i mam dalej robotę z autem. Na początku wymiana tylnych amorów bo w jednym ze starości (wygląda że oryginał bo z napisem Mitsubishi i jeszcze nawet "trzymał") skorodowała podstawa amortyzatora i wygięło sprężynę (aż mi się w202 przypomniał, jaki kiedyś kielich mocowania przedniej sprężyny urwał się przez korozję). Następnie (sam jeszcze nie wiem jak do tego doszło ) odkręciła się śruba z nakrętką (od kolektora wydechowego) i spadła na rozrusznik i doszło do zwarcia. Zwarcie uszkodziło rozrusznik (regeneracja 200zł), uszkodziło nieoryginalny autoalarm (powiązany z odcięciem zapłonu). Wywalenie autoalarmu i zrobienia okablowania przez elektryka (a było konkretne spagetti) koszt 300zł. Na szczęście został tempomat (dokładaniec). Jutro wygłuszanie bagażnika i wymiana świec.
Na pytanie czy będą mody, odpowiadam: będą
W tej chwili czytam w wolnej chwili forum i się "dokształcam"
|
|
|