Pajero II - automat na zimnym silniku nie wrzuca 4 biegu
Rkalitka - 09-12-2021, 08:13 Temat postu: automat na zimnym silniku nie wrzuca 4 biegu Czesc.
Mam taki objaw, ze za kazdym razem gdy auto jest zimne to musze przejechac 3-4kilometry zanim zmieni 4 bieg.
Biegi przelacza plynnie, nie szarpie.
Olej podobno wymienial poprzedni wlasciciel metoda statyczna.
Dodam tez, ze troche poszarpuje przy stalej rownej jezdzie 80, 90km/h ale tylko na 4 biegu i najbardziej sie nasila gdy jest dodatkowe obciazenie typu gorka, wzniesienie,
Rander - 09-12-2021, 20:18 Temat postu: Re: automat na zimnym silniku nie wrzuca 4 biegu
Rkalitka napisał/a: | Czesc.
Mam taki objaw, ze za kazdym razem gdy auto jest zimne to musze przejechac 3-4kilometry zanim zmieni 4 bieg.
Biegi przelacza plynnie, nie szarpie.
Olej podobno wymienial poprzedni wlasciciel metoda statyczna.
Dodam tez, ze troche poszarpuje przy stalej rownej jezdzie 80, 90km/h ale tylko na 4 biegu i najbardziej sie nasila gdy jest dodatkowe obciazenie typu gorka, wzniesienie, |
Może się zaczynać problem ze sprzęgłem.
lesiak - 12-01-2022, 10:10
tez tak miałem wymieniłem olej i znikło teraz nawet przy -19 normalnie przeł±cza
tremba - 27-01-2022, 20:23
U mnie jest podobnie, skrzynia dopiero po rozgrzaniu działa jak należy. Serwis i olej ogarnięty, w lecie szybciej się nagrzewało-musi być jaki¶ czujnik temperatury oleju.
lwg5859 - 01-02-2022, 20:18
Czujnik temperatury oleju jest z przodu z prawej strony skrzyni wkręcony na 19 klucz
|
|
|