To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Wycięty kat = brak mocy

Konrad3421 - 16-12-2021, 12:27
Temat postu: Wycięty kat = brak mocy
Witam. Jak ogarn±ć kwestie po kradzieży kata? Auto nie chce jechać. Może być nawet tymczasowy przelot byle by fura jechała. Podobno da się wyprogramować sondę. Kto¶ co¶? Muszę to ogarn±ć dzi¶ lub jutro rano
Bizi78 - 16-12-2021, 12:59

Jak domniemam to wycięli ci kat spod auta, a tam w Twoim roczniku chyba nie masz sond.
Ja bym zaryzykował jaki¶ przelot, przegl±du pewnie nie przejdzie ale powinien jechać.
Ewentualnie poczekaj może znawcy EA się wypowiedz± :wink: .

Konrad3421 - 16-12-2021, 13:09

Bizi78 napisał/a:
Jak domniemam to wycięli ci kat spod auta, a tam w Twoim roczniku chyba nie masz sond.
Ja bym zaryzykował jaki¶ przelot, przegl±du pewnie nie przejdzie ale powinien jechać.
Ewentualnie poczekaj może znawcy EA się wypowiedz± :wink: .

Przegl±d akurat zrobiony nie dawno ;D mam umówionego na przelot tymczasowy za 2h, zobaczymy co sie bedzie działo

Marcino - 16-12-2021, 14:46

Nic sie nie bedzie działo tylko Check sie zapali bo sonda jest za katem. Jak nie chcesz katalizatora uniwersalnego to chociaż tłumik w obudowie katalizatora wstaw
Konrad3421 - 16-12-2021, 16:13

Ogarnięte, sama prosta rurka wstawiona narazie. Błędy skasowane evoscanem i narazie jest git. DĽwięk prawie taki sam jak z katem. Już sondy tutaj nie ma w moim roczniku więc powinno być okej.
msokol - 18-12-2021, 13:57

Konrad3421, Wstaw tłumik przelotowy w obudowie kataliatora i sprawdĽ pomiar spalin. Powinno być ok. Na przegl±dzie nikt nie zwróci na to uwagi je¶li będzie puszka - jak będzie rura, to mog± się przyczepić.