Pajero II - [2.8 TD] problem z napędem 4x4
eskamil - 18-12-2021, 21:35 Temat postu: [2.8 TD] problem z napędem 4x4 Witam, mam problem z napędem w pajero 2.8 skrzynia ss, przy właczeniu napędu 4x4 kontrolki wszystkich kół swiecą się na zielono, jednak podczas jazdy kontrolki od przedniego napędu mrugną na sekunde i w tym momencie czuć szarpnięcie, na chwilę rozłącza przód po czym z powrotem łapie-dzieje sie to w ułamku sekundy, kiedy przytrzymam wajchę na lewo lub prawo albo docisne problem raczej ustaje.
Wcześniej podczas jazdy tylko na tylnym napędzie mrugały kontrolki od przedniego napędu i czasem zapalała sie kontrolka żółta od reduktora, jednak to w niczym nie przeszkadzało pewnie elektrozawór nie podaje albo coś w tym stylu, temat wałkowany mi to nie przeszkadza, ale po ostatnim wypadzie szarpie mi przy załączonym przodzie jak wcześniej napisałem dodam że na wolnych jest ok, dzieje sie tak tylko przy zwykłym 4x4 póki co...
Może ktoś z was miał podobny przypadek lub ma jakiś pomysł co to może być?
Lotnik1414 - 19-12-2021, 11:01
Jeździsz dużo w terenie w błocie, glinie? Sprawdź siłownik na przednim moście może to jest problemem… bo to ze lampki czasem migną to u mnie się czasem zdaża ale nic sie nie dzieje.
eskamil - 19-12-2021, 11:51
Jeżdżę w błocie itd, ale u mnie kiedy lampka mignie to ewidentnie rozłącza i załącza podczas tego mignięcia sprawdzałem na asfalcie i czuc szarpnięcie kiedy tak sie dzieje
Lotnik1414 - 19-12-2021, 23:46
Zobacz ten siłownik to jest po prawej od z tylu na przednim moście
eskamil - 21-01-2022, 15:57
sprawdzałem jest ok, raczej to nie to
|
|
|